Huť ArcelorMittal Ostrava se dohodla na kolektivní smlouvě

02.04.2013 17:46

V ArcelorMittal Ostrava byla dnes dohodnuta kolektivní smlouva na roky 2013 – 2015.

Huť ArcelorMittal Ostrava se dohodla na kolektivní smlouvě
Foto: Archiv
Popisek: Arcelor Mittal

 

Podle ní dojde k přesunutí 500 korun z variabilní složky mezd do složek fixních. Každý zaměstnanec tak dostane navíc měsíčně 350 korun v diferenciačním tarifu a 150 korun ve spoření na důchod. K navýšení o cca 1,5 % dojde na konci roku, pokud společnost vykáže pozitivní provozní výsledek. „Hutní průmysl prochází složitým obdobím, ale přesto se snažíme najít způsoby, jak co nejlépe ohodnocovat naše zaměstnance,“ hodnotí výsledek dohody s odbory generální ředitel společnosti Tapas Rajderkar.
 
Každý ze zaměstnanců ArcelorMittal Ostrava má podle kolektivní smlouvy nárok na pětitýdenní dovolenou (u vybraných profesí ještě další týden navíc a zkrácenou pracovní dobu), čerpání nadstandardního pracovního volna s náhradou mzdy, vyplacení až 13násobku průměrného výdělku jako odstupné při odchodu z organizačních důvodů a na zvláštní odměny při odchodu do důchodu a pracovním výročí.
 
Zaměstnavatel rovněž vyplácí příspěvek na penzijní připojištění, rekondiční pobyty a zdravotní programy pro zaměstnance, ale také poskytuje finanční výpomoc v těžkých životních situacích či bezúročné půjčky. Hutníci dostávají i příspěvek na stravování a mají zajištěn pitný režim. Firma také přispívá na sportovní a kulturní vyžití jak zaměstnanců, tak i jejich dětí. Speciální odměny jsou vypláceny dárcům krve. 
 
ArcelorMittal Ostrava a.s. je největší hutní komplex v České republice a patří do největší světové ocelářské a těžařské skupiny ArcelorMittal. Roční kapacita výroby společnosti je 3 miliony tun oceli, zhruba 50 % produkce se exportuje do více než 60 zemí světa. ArcelorMittal Ostrava a její dceřiné společnosti mají více než 7500 zaměstnanců. Průměrná mzda zaměstnanců v roce 2012 činila 34 213 korun. ArcelorMittal Ostrava vyrábí železo a ocel v souladu s veškerou ekologickou legislativou. Již dnes splňuje limity EU, které určuje nejlepší dostupná technika (BAT) a které vstoupí v platnost až od roku 2016. Jediným akcionářem je ArcelorMittal Holdings A. G.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…