Check Point Software Technologies zveřejňuje finanční výsledky za 1. čtvrtletí 2013

09.05.2013 16:01

Společnost Check Point® Software Technologies Ltd. (Nasdaq: CHKP), světový lídr v oblasti zabezpečení internetu, představila hospodářské výsledky prvního čtvrtletí roku 2013, které skončilo 31. března.

Check Point Software Technologies zveřejňuje finanční výsledky za 1. čtvrtletí 2013
Foto: Check Point Software Technologies
Popisek: Check Point Software Technologies

  • Celkové tržby: 322,7 milionu USD, došlo k 3% meziročnímu nárůstu,
  • Provozní zisk dle Non-GAAP: 189,1 milionu USD, představuje 59 % tržeb,
  • Zisk na akcii dle Non-GAAP: 0,79 USD, jde o 7% meziroční nárůst,
  • Provozní cash-flow: 331,4 milionu USD, představuje 20% meziroční nárůst.

 

„V prvním čtvrtletí jsme výrazně pokročili v oblasti prevence útoků. Představili jsme špičkový modul Threat Emulation Software Blade, který zabraňuje šíření infekcí z dosud neobjevených exploitů, zranitelností nultého dne a cílených útoků. Naši pozici v oblasti bezpečnosti rovněž ocenily analytické společnosti Gartner, IDC a NSS Labs, což jenom podtrhuje vedoucí postavení našich produktů a odhodlání poskytovat nejlepší ochranu našim zákazníkům,“ řekl Gil Shwed, zakladatel, předseda a výkonný ředitel společnosti Check Point Software Technologies.

Nejdůležitější finanční ukazatele za první čtvrtletí roku 2013:

Výnosy celkem: 322,7 milionu USD ve srovnání s 313,1 milionu USD v prvním čtvrtletím roku 2012.

GAAP provozní příjmy: 177,0 milionu USD ve srovnání s 172,9 miliony USD v prvním čtvrtletí roku 2012. GAAP provozní marže činila 55 %, stejně jako v prvním čtvrtletí roku 2012.

Non-GAAP provozní příjmy: 189,1 milionu USD ve srovnání s 186,7 milionu USD v prvním čtvrtletí roku 2012. Non-GAAP provozní marže činila 59 %, v prvním čtvrtletí roku 2012 to bylo 60 %.

GAAP čisté příjmy a redukované výnosy na akcii: GAAP čistý příjem 148,0 milionu USD, ve srovnání s 143,6 milionu USD v prvním čtvrtletí roku 2012. GAAP čistý příjem na akcii činil 0,73 USD, ve srovnání s 0,68 USD v prvním čtvrtletí roku 2012.

Non-GAAP čisté příjmy a redukované výnosy na akcii: Non-GAAP čistý příjem 159,3 milionu USD, ve srovnání s 156,9 milionu USD v prvním čtvrtletí roku 2012. Non-GAAP čistý příjem na akcii činil 0,79 USD, ve srovnání s 0,74 USD v prvním čtvrtletí roku 2012.

Výnosy příštích období: K 31. březnu 2013 činily 586,4 milionu USD, ve srovnání s 542,2 milionu v prvním čtvrtletí roku 2012.

Cash flow: Provozní cash flow činil 331,4 milionu USD, ve srovnání s 275,3 milionu USD v prvním čtvrtém roku 2012.

Program zpětného odkupu akcií: V průběhu prvního čtvrtletí roku 2013 společnost Check Point zpětně odkoupila 2,64 milionu akcií v celkové hodnotě 131,6 milionu USD.

Hotovostní zůstatky a obchodovatelné cenné papíry: 3 523,4 milionu USD k 31. březnu 2013, což představuje nárůst o 402,2 milionu USD, ve srovnání s 3 121,2 miliony USD k 31. březnu 2012.

Novinky z nabídky

V prvním letošním čtvrtletí pokračovala společnost Check Point v poskytování inovativních bezpečnostních řešení. Na trh uvedla nové produkty a technologie pro podnikovou sféru i koncové uživatele.

Threat Emulation Software Blade – Jedinečné řešení, které chrání před infekcemi z nových exploitů, dosud neobjevených hrozeb a cílených útoků. Modul Check Point Threat Emulation zkoumá podezřelé dokumenty a emuluje jejich spuštění ve virtuálním prostředí. Tím objeví jejich případné škodlivé chování a zabrání vstupu malwaru do podnikové sítě.

Compliance Software Blade – První řešení shody v oboru, které využívá širokou znalostní databázi regulatorních požadavků a osvědčených bezpečnostních postupů v IT, přičemž poskytuje náhled na dodržování shody v reálném čase. Check Point Compliance Software Blade zajišťuje soulad bezpečnostních politik s globálními nařízeními a prokazuje, že je v organizaci udržována odpovídající úroveň bezpečnosti. Výrazně zkracuje časy auditů, zvyšuje bezpečnost a snižuje firemní náklady.

Nové zařízení pro datová centra: model 21700 – Poskytuje tu nejlepší úroveň ochrany a nejvyšší výkon, jaký je v současnoti dostupný na trhu v rámci šasi 2U. S pomocí oceňované architektury softwarových bladů společnosti Check Point zabezpečuje jak velké podniky, tak idatová centra a nabízí maximální bezpečnostní výkon ihned po vybalení z krabice. Propustnost firewallu činí 78 Gb/s, IPS 25 Gb/s a hodnocení v rámci skóre SecurityPower™ činí 2,922 jednotky. Zařízení 21700 je třetím modelem řady 21000, který zvyšuje výkonnost o přibližně 50 procent.

Bezpečnost podnikové kategorie v desktopovém balení: Model 1100 - Poskytuje ochranu na podnikové úrovni v kompaktním desktopovém zařízení, které je perfektní volbou pro malé pobočky a vzdálené kanceláře. Úplně poprvé mohou malé kanceláře těžit z plnohodnotné ochrany architektury softwarových bladů za cenu začínající pod jedním tisícem dolarů.

Bezpečnostní produkty ZoneAlarm 2013 – Nová řada 2013 je kompatibilní s operačním systémem Windows 8 a jako první integruje technologie Facebook Privacy Scan a Do Not Track. Produkty ZoneAlarm také prostřednictvím zdokonaleného antivitu a firewallu nabízejí vyšší výkonnost a úroveň zabezpečení.

Oborová ocenění

Lídr v Magic Quadrant for Enterprise Network Firewall společnosti Gartner – Firma Check Point se umístila jako lídr ve zprávě „Gartner Magic Quadrant for Enterprise Network Firewall“. V kvadrantu lídrů se společnost Check Point objevuje již 16 let v řadě.

Nejvyšší umístění ve zprávě Worldwide Combined Firewall and UTM Appliance Market společnosti IDC – Firma Check Point se opět umístila na pozici prvního dodavatele v kombinovaném tržním segmentu firewallů a UTM v roce 2012. Uvádí to zpráva IDC Worldwide 2012 Security Appliance Tracker.

Tři hodnocení “Recommend” organizace NSS Labs – Check Point získal nejvyšší skóre v kategorii bezpečnostní efektivity a správy v nejnovějším skupinovém testu NSS Labs Next Generation Firewall. Firma rovněž excelovala v posledním kole testů NSS Labs pro síťové firewally a IPS systémy (Intrusion Prevention System). Celkem získala tři hodnocení "Recommend".

Reader Trust Award časopisu SC Magazine – Čtenáři časopisu SC Magazine ocenili společnost Check Point za nejlepší firewall a IPS řešení v roce 2013.

Channel Chief Award serveru CRN – Amnon Bar-Lev, prezident společnosti Check Point, byl zařazen mezi oceněné „UBM Tech Channel’s CRN 2013 Channel Chief“. Na tomto prestižním seznamu nejvlivnějších a nejvýkonnějších lídrů v oboru IT se Bar-Lev ocitl již pošesté.

Společnost Check Point také vydala zprávu Security Report 2013. Ta odhaluje hlavní bezpečnostní rizika, která ovlivňují organizace na celém světě. Nová zpráva zkoumá nejrozšířenější bezpečnostní hrozby, rizikové webové aplikace, které kompromitují síťovou bezpečnost a úniky dat, nechtěně způsobené zaměstnanci. Nejdůležitější ale je, že dokument obsahuje bezpečnostní doporučení, jak se proti těmto hrozbám bránit. Zprávu lze stáhnout na adrese www.checkpoint.com.

Sledujte Check Point online:

Twitter: www.twitter.com/checkpointsw;
Facebook: https://www.facebook.com/checkpointsoftware;
YouTube: http://www.youtube.com/user/CPGlobal.

O společnosti Check Point Software Technologies

Check Point Software Technologies Ltd. (www.checkpoint.com), celosvětový lídr v oblasti zabezpečení internetu, je jediný dodavatel, který nabízí jednotný rámec pro správu komplexního zabezpečení sítí, dat a koncových bodů. Check Point svým zákazníkům přináší bezkonkureční zabezpečení proti všem typům hrozeb, klade důraz na jednoduchost nastavení a ovládání a snižuje náklady na vlastnictví. Check Point jako první uvedl na trh firewall (označený FireWall-1) s patentovanou technologií „stateful inspection“. Nejnovější inovací Check Pointu je architektura softwarových bladů. Dynamická architektura softwarových bladů nabízí bezpečná, flexibilní a jednoduchá řešení, která je možné libovolně přizpůsobit potřebám jakékoliv organizace či prostředí. Mezi zákazníky Check Pointu patří desítky tisíc společností a organizací všech velikostí, včetně všech firem uváděných v žebříčku Fortune 100. Řešení ZoneAlarm, které získalo řadu ocenění, chrání milióny počítačů proti útokům hackerů, spyware a krádeží identity.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

16:13 Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohr…