62. zasedání výzkumné rady Technologické agentury ČR

03.06.2016 14:50

Ve čtvrtek 2. června 2016 se konalo další jednání Výzkumné rady Technologické agentury České republiky (TA ČR).

62. zasedání výzkumné rady Technologické agentury ČR
Foto: TA ČR
Popisek: Technologická agentura České republiky (TA ČR)

Jedním z klíčových bodů pravidelného měsíčního zasedání byla diskuse přípravy nového programu Národní centra kompetence a vypořádání připomínek Rady pro výzkum, vývoj a inovace k připravovanému programu ÉTA, se kterým rada souhlasila. Dále se členové rady zabývali body týkající se příprav na nadcházející předsednictví TA ČR v evropské síti inovačních agentur TAFTIE. Diskuse probíhala i nad situací výpadku informačního systému IS VaVaI, při níž členové rady konstatovali, že pokud nebude systém nadále fungovat, nebude TA ČR moci plnit zákonné požadavky spojené s reportem dat v tomto systému.

V reakci na poslední vývoj a odvolání Prof. Evy Sykové z postu ředitelky Ústavu experimentální medicíny AV ČR a její rezignaci na post místopředsedkyně v Radě pro výzkum, vývoj a inovace, projednala Výzkumná rada TA ČR další působení Prof. Evy Sykové v tomto orgánu. Členy Výzkumné rady TA ČR jmenuje a odvolává vláda na návrh Rady pro výzkum, vývoj a inovace. Proto se výzkumná rada jednomyslně usnesla pouze doporučit paní profesorce, aby zvážila své další působení ve Výzkumné radě TA ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…