AVO: Výzkum, byznys a fotbal

09.09.2014 15:01

V sobotu 6. září se v Praze na Hanspaulce proti sobě postavily dva tábory, o kterých se říká, že nemohou najít společnou řeč, že jejich spolupráce vázne. Jednou z možností, jak situaci změnit je pořádat neformální setkání zástupců těchto dvou rozdílných světů

AVO: Výzkum, byznys a fotbal
Foto: worldwide.com
Popisek: Fotbal, ilustrační foto

Fotbal propojuje celou planetu, proč by nemohl spojit také výzkumníky s podnikateli? Proto Asociace výzkumných organizací zorganizovala fotbalový turnaj O pohár prezidenta AVO, kde si to mezi sebou rozdali zástupci výzkumných organizací, podniků a státní správy.

Nad turnajem převzal záštitu místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek, který sice osobně nedorazil, ale věnoval do soutěže broušenou vázu jako cenu Fair play. Při losování týmů do skupin nám sdělil: „Fotbal je moje srdcová záležitost. Jsem rád, že se takovéto neformální akce konají. Navíc zlepšení komunikace mezi výzkumem a byznysem je jedním z našich hlavních cílů“.

Do druhého ročníku turnaje se přihlásilo celkem 8 týmů. Do finále se probojoval Výzkumný a zkušební letecký ústav a pořádající AVO. Po spolehlivém výkonu mohli z rukou prezidenta AVO Libora Krause nakonec převzít vysněný pohár hráči týmu VZLÚ, kteří celým turnajem prošli bez jediného zaváhání.

Nejhlasitější podporu v ochozech měli stejně jako loni hráči Technologické agentury, kteří se i před zraky předsedkyně Rut Bízkové umístili na šestém místě.

„Za tým TA ČR oceňujeme zejména možnost potkat se s příjemci a dalšími subjekty působícími ve výzkumu také jinak než jen ve formální rovině. Právě tato neformální setkávání mohou přispět k dalšímu prohlubování spolupráce mezi všemi aktéry výzkumu a vývoje“, řekla Bízková.

Příjemným zpestřením byl zápas žen, který sice skončil bez gólu, ale přitáhl na tribuny největší počet diváků. Věřme, že společné fotbalové zážitky, mimozápasové rozhovory a vyměněné kontakty pomohou spolupráci výzkumných organizací a podniků zlepšit. Fotografie a reportáž z turnaje naleznete na webu www.avo.cz.

AVO (Asociace výzkumných organizací) byla založena v roce 1990 v Brně jako dobrovolné sdružení právnických a fyzických osob, které se zabývají výzkumem a vývojem nebo mají s touto činností společné zájmy. AVO zastupuje zájmy především těch subjektů, jejichž dosažené výsledky výzkumu a vývoje jsou v převážné míře komerčně využívány. V současné době reprezentuje více než 80 společností a přes 8 tisíc lidí činných v této oblasti. Je jediným sdružením v ČR, které reprezentuje aplikovaný výzkum a vývoj v podnikatelské sféře, tedy výzkum rozvíjený a provozovaný převážně z privátních zdrojů.

Prezidentem AVO je Ing. Libor Kraus.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Unicorn Systems a německý operátor přenosové soustavy spolupracují na unikátním nástroji

9:15 Unicorn Systems a německý operátor přenosové soustavy spolupracují na unikátním nástroji

Společnost Unicorn Systems zvítězila v tendru vyhlášeném německým operátorem přenosové soustavy Tenn…