ArcelorMittal: Tanec pro život už popáté na Colours of Ostrava

19.07.2014 19:00

Účastníci 13. ročníku ostravského hudebního festivalu Colours of Ostrava a Festivalu v ulicích mohou opět svým tancem podpořit neziskové projekty v Moravskoslezském kraji. Ve stanu ArcelorMittal Tanec pro život budou za svůj tanec získávat body, které se automaticky převedou na peníze. Ty ostravská huť věnuje projektům Českého červeného kříže, Českého svazu ochránců přírody Salamandr a neziskové organizace Klauni z Balónkova.

ArcelorMittal: Tanec pro život už popáté na Colours of Ostrava
Foto: Archiv
Popisek: Arcelor Mittal

Oproti loňskému ročníku připravila společnost pro aktivitu Tanec pro život několik vylepšení. „Pro návštěvníky, kteří se chtějí pobavit a zároveň pomoci, jsme letos připravili nový stan s kruhovým půdorysem. Poskytne tanečníkům i divákům více prostoru a pohodlí. Dále se soutěžící mohou těšit na nové vizualizace navozující autentičtější taneční atmosféru,“ říká Monika Pěnčíková, vedoucí oddělení firemní odpovědnosti a sociálních služeb v ArcelorMittal Ostrava. Návštěvníci stanu ochutnají také kávu z pojízdné kavárny Mental Café, která byla jedním z podpořených projektů v minulém roce.

Taneční soutěž spočívá v tom, napodobit co nejvěrněji choreografii profesionální tanečnice nebo tanečníka. Za správně provedený prvek přidělí systém soutěžícím body, které se po odtančení převedou na peníze. Soutěžící si mohou vybrat, který projekt chtějí podpořit. Letos mohou návštěvníci festivalu Colours of Ostrava navštívit stan ArcelorMittal a zúčastnit se taneční soutěže kdykoli od čtvrtka 17. 7. do neděle 20. 7. a návštěvníci Festivalu v ulicích u Trojhalí Karolina v Ostravě pak od úterý 15. 7. do středy 16. 7.

„Kromě dobrého pocitu z podpořeného charitativního projektu se každý tanečník může těšit na drobné dárky. Pro tanečníky a jejich přátele také plánujeme soutěž o nejlepší snímek. Jeho autor od nás získá vstupenky na Colours of Ostrava 2015. Zapojit se může každý, kdo vyfotí sebe nebo své kamarády při Tanci pro život a na sociálních sítích přidá hashtag #tanecprozivot,“ dodává Monika Pěnčíková.

ArcelorMittal Ostrava se zapojuje do dobročinné činnosti v rámci festivalu Colours of Ostrava už od roku 2008. Od roku 2010, kdy se pravidelnou součástí festivalu stal Tanec pro život, ostravská huť podpořila 21 neziskových projektů a rozdělila mezi ně 1,85 milionu korun. V loňském roce na festivalu tančilo celkem 4 621 návštěvníků a zasloužilo se o finanční podporu neziskových projektů v hodnotě půl milionu korun.

Praktický smysl této podpory se konkrétně ukázal například loni. Defibrilátor, který v minulosti věnovala společnost ArcelorMittal Ostrava Českému červenému kříži, pomohl zachránit život jednomu z diváků. Návštěvníkovi z Polska se při koncertu náhle zastavilo srdce a včasný zásah lékařů s využitím nového defibrilátoru zabránil nejhoršímu. Po týdnu divák v pořádku opustil nemocnici.

Neziskové projekty, které mohou návštěvníci ve stanu ArcelorMittal Tanec pro život podpořit:

Nákup vybavení pro lékaře – Český červený kříž Ostrava
 V ČČK Ostrava pracuje tým třiceti dobrovolných zdravotníků. Specializuje se na humanitární a psychosociální pomoc při mimořádných událostech. Asistuje i při kulturních, společenských a sportovních akcích (např. Colours of Ostrava či Zlatá tretra). Peníze získané Tancem pro život použije ČČK na nákup lehátek, vysílaček a vybavení pro lékaře.

Projekt záchrany ohrožených druhů rostlin – Český svaz ochránců přírody Salamandr
 ČSOP Salamandr je nezisková organizace, která pečuje o přírodní a kulturní dědictví v oblasti Beskyd a okolí. Tancem návštěvníci podpoří program ochrany ohrožených druhů rostlin v povodí Olše, Ostravice a Mohelnice. ČSOP Salamandr bude moci rozšířit praktickou péči a efektivně chránit rostliny žijící poblíž štěrkonosných toků karpatské oblasti.

Vzdělávací projekt pro mateřské školky zaměřený na bezpečnost – Klauni z Balónkova
 Klauni z Balónkova jsou součástí občanského sdružení TRDLA – divadelní společnosti absolutních neherců. Ve spolupráci se sdružením KIWANIS Ostrava zrealizují pro děti předškolního věku sérii speciálních divadelních představení, které je upozorní na rizikové situace v běžném životě a naučí je jim předcházet. Projekt navazuje na kampaň „Dávej na sebe pozor“ sdružení KIWANIS.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

13:04 DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou…