Autodrom Most: Slavnostní start rally přilákal do centra Mostu velké i malé fanoušky

02.06.2017 19:46

Řadu fanoušků všech generací přilákal v pátek v podvečer na centrální 1. náměstí v Mostě slavnostní start závodu The Most RALLY #2, který se jede v sobotu 3. června o mistrovské body už jako součást RI Okna Rallysprint série vypsané Autoklubem ČR. Zahájení motoristické akce tak navázalo na tradici předchozích dvou ročníků soutěže.

Autodrom Most: Slavnostní start rally přilákal do centra Mostu velké i malé fanoušky
Foto: Autodrom Most
Popisek: Slavnostní start závodu The Most RALLY #2

Jezdce, spolujezdce a jejich techniku od nejmodernějších speciálů kategorie WRC a R5 až po historické vozy představil na startu moderátor a DJ Lukáš Budai. Debut v rallyové soutěži si odbude teprve šestnáctiletý tuzemský talentovaný jezdec Petr Semerád s Petrem Těšínským na sedadle spolujezdce. Už se seznámili s úvodním měřeným úsekem soutěže na plochách polygonu mosteckého autodromu. „Je to pěkná erzeta, relativně jednoduchá, hodně na oči. Jde o to, jak si ji člověk zapamatuje. Celkový dojem je hodně kladný, líbí se mi,“ zhodnotil trať Petr Semerád.

Součástí ceremoniálu na náměstí byl i kulturní program s hudební produkcí a focení a autogramiáda s posádkami. Nechyběla ani zábavná soutěž o vstupenky na červencové The Most Show s food festivalem, koncertem populární kapely Laura a její tygři či evropským šampionátem minibiků. Deset lístků si rozebrali odvážlivci, kteří neváhali absolvovat slalom mezi kužely po náměstí. Orientaci jim ovšem řádně ztěžovaly takzvané opilecké brýle. Na koho se nedostalo, může si vstupenky objednat na webu společnosti AUTODROM MOST v sekci Vstupenky. Jejich cena je 150 korun, na místě pak budou k mání za 200 korun.

„Názorně vidíte, co dělá s lidmi alkohol. Přesto se stále najde řada nezodpovědných lidí, kteří v takovém stavu klidně usednou i za volant,“ komentoval krkolomnou pouť soutěžících mezi kužely moderátor.

Fanoušky pozdravil generální ředitel společnosti AUTODROM MOST Jiří Volovecký. „Zvu vás všechny na sobotní závod, jehož první a šestou rychlostní zkoušku hostí náš areál. Pojede se na uzavřené trati polygonu, jejíž výhodou je bezpečnost diváků a přehled o průjezdu posádek značnou částí měřeného úseku. Připravili jsme také doprovodný program pro dospělé i děti,“ lákal přítomné.

Ve startovní listině závodu figuruje 50 posádek. Nechybějí ani špičky této motoristické disciplíny, například Jaromír Tarabus s navigátorem Danielem Trunkátem ve voze Ford Fiesta R5, Karel Trněný se spolujezdcem Christianem Doerrem na Škodě Fabii WRC či Radoslav Nešpor s Martinem Neoralem s elegantním vozem Porsche 997 GT3. K rychlostní zkoušce v areálu mosteckého autodromu poprvé přibydou další tři v členitém terénu Krušných hor, měří celkem 70 kilometrů. Jedou se dvakrát, jedna pak třikrát.

Partnery rally se staly společnosti William art a EVOtech. Dlouhodobě se specializují na pronájem závodních vozů, organizaci kurzů sportovní jízdy či firemních akcí a na vývoj a výrobu monitorovacího systému pro GPS sledování vozidel a strojů.

Akciová společnost AUTODROM MOST provozuje stejnojmenný závodní okruh. Budoval se v letech 1978 až 1983 v místě bývalého povrchového hnědouhelného dolu Vrbenský. Nápad na stavbu autodromu sice vznikl v souvislosti s automobilovými a motocyklovými závody, hned od počátku se ovšem počítalo s jeho využitím i pro jiné účely. Autodrom tak brzy ožil také testováním závodních i nově vyvíjených vozů, výcvikem řidičů speciálních vozidel sanitních, hasičských nebo policejních, závodnickými školami či kurzy bezpečné jízdy. Tuto úlohu převzal později polygon, vybudovaný v areálu závodního okruhu v roce 2005. Stále je největším a nejkomplexnějším zařízením svého druhu v České republice. Svou dispozicí, instalovanými technologiemi a dalšími navazujícími aktivitami nabízí na ploše 13 hektarů jedinečné podmínky pro výuku a výcvik řidičů ve všech oblastech problematiky řízení vozidel veškerých druhů a tonáží.

Vybrané závody sezony 2017:
02. – 03. 6. - The Most RALLY #2
28. – 30. 7. - The Most Europe Minibike Weekend
01. – 03. 9. - CZECH TRUCK PRIX
06. – 08. 10. - The Most Grand Finale

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

16:08 Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

Aplikaci elektronických dražeb (APED) si od spuštění projektu v roce 2019 vyzkoušelo už 5 047 zájemc…