Banky poskytly akviziční financování pro Pražskou plynárenskou Holding

30.01.2014 14:19

Konsorcium bank skládající se z České spořitelny, Československé obchodní banky, Komerční banky a UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, koordinované tandemem ČS a ČSOB, poskytlo Pražskému plynárenskému Holdingu (PPH) ovládanému Hlavním městem Praha, bankovní financování ve výši 4,1 mld. Kč na nákup necelých 50 % akcií Pražské plynárenské od skupiny E.O.N. Dokončení akvizice Hlavním městem Praha ještě podléhá schválení Úřadem na ochranu hospodářské soutěže.

Banky poskytly akviziční financování pro Pražskou plynárenskou Holding
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

„Z pohledu bank dává nákup akcií Pražské plynárenské Hlavním městem Prahou jasnou ekonomickou logiku, kde se můžou promítnout mnohé synergie mezi městem a plynárnou. Pro PPH a potažmo Prahu navíc bankovní úvěr znamená možnost optimalizovat kapitálovou strukturu Pražské plynárenské,“ říká Ivan Meloun, ředitel akvizičního financování ČSOB. „Transakce jasně ukázala ochotu a připravenost bank financovat kvalitní energetická aktiva a potvrdila trend posilování vlivu veřejného sektoru v oblasti distribuce energií,“ doplňuje František Havrda, ředitel úseku financování České spořitelny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…