Budějovický Budvar se zúčastní výstavy EXPO Astana 2017 v Kazachstánu

07.06.2017 11:22

V sobotu 10. června bude slavnostně zahájena mezinárodní specializovaná výstava EXPO Astana 2017. Očekává se velký zájem návštěvníků z Kazachstánu i z dalších států střední Asie – předběžné odhady hovoří až o 6 milionech lidí během tří měsíců. Česká republika připravila pro výstavu expozici nazvanou „Důmyslnost řešení“. Důležitou a tradičně velmi oblíbenou součástí českého pavilónu je restaurace, ve které bude české pivovarnictví reprezentovat čepovaný světlý ležák Budweiser Budvar.

Budějovický Budvar se zúčastní výstavy EXPO Astana 2017 v Kazachstánu
Foto: red
Popisek: Budějovický Budvar

„Do Kazachstánu vyvážíme pivo již více než dvacet let. Značka Budweiser Budvar je tam vnímána jako ambasador českého piva a symbol kvality. Od účasti na EXPO očekáváme výrazné zvýšení povědomí o naší značce a jejím českém původu nejen v Kazachstánu, ale i v dalších zemích tohoto regionu,“ říká Ing. Mgr. Renata Pánková, vedoucí exportního oddělení Budějovického Budvaru. Celková ekonomická situace v Kazachstánu se od počátku letošního roku pomalu, ale jistě zlepšuje a roste i poptávka po importovaném pivu. „Díky tomu nyní rozšiřujeme sortiment o sudové pivo, které bude v nabídce ve vybraných restauracích jak v Astaně, tak v Almaty,“ dodává Renata Pánková. Pivo značky Budweiser Budvar je na kazašském trhu vnímáno jako superprémiová značka, čemuž odpovídá i konečná cena pro spotřebitele.

V českém pavilónu se představí také společnost Caravan Beverage Group, která je výhradním dovozcem prémiového ležáku Budweiser Budvar do Kazachstánu. Návštěvníci výstavy si budou moci koupit tmavý a světlý ležák v třetinkových lahvích nebo plechovky se světlým ležákem.

Česká restaurace na EXPO Astana 2017

Restaurace má kapacitu 40 míst. Šéfkuchaři Filip Bárta a Pavel Vrbka budou vařit výhradně tradiční české speciality a zvěřinu. V menu se objeví například pečená kachna s knedlíkem a zelím, srnčí se šípkovou omáčkou nebo jelení steak s omáčkou z lišek. České návštěvníky restaurace určitě potěší, že hosty budou obsluhovat Kazaši, kteří studovali v České republice, znají českou pivní kulturu a domluví se česky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…