ČD: V SC Pendolino z Prahy do Ostravy s rezervací již od 35 Kč

25.08.2013 11:28

Cestující 2. třídy vlaků SC Pendolino si bude moci zakoupit rezervace například na celou trasu Praha – Ostrava při včasném nákupu za 35 Kč.

ČD: V SC Pendolino z Prahy do Ostravy s rezervací již od 35 Kč
Foto: red
Popisek: ČD - logo

České dráhy od 1. září 2013 ještě více posílí již dříve zavedený dynamický systém stanovení ceny rezervací ve vlacích SC Pendolino Bohumín – Ostrava – Praha (– Františkovy Lázně). Půjde o režim podobný nákupu letenek, který zohlední včasnost nákupu rezervace nebo vytížení spoje.

Cestující 2. třídy vlaků SC Pendolino si bude moci zakoupit rezervace například na celou trasu Praha – Ostrava při včasném nákupu za 35 Kč. Postupně s blížícím se odjezdem vlaku a rostoucím obsazením spoje se však bude cena zvyšovat na 70 Kč, 100 Kč, 150 Kč a krátce před cestou může cena dosáhnout až 200 Kč. Cestujícím v 1. třídě vlaků SC Pendolino bude nabízena rezervace v ceně 100, 150 nebo 200 Kč v závislosti na termínu odjezdu a obsazenosti spoje. Pro vybrané relace, např. mezi Olomoucí a Ostravou, může být nabízen omezený počet míst ve 2. třídě také za 0 Kč. Za tuto hodnotu mohou být nabídnuty také některé rezervace na již jedoucí spoj, např. se to může týkat úseku z Pardubic do Prahy po odjezdu vlaku z Olomouce.

Rezervace za tyto dynamicky proměnné ceny budou k dispozici ve všech prodejních místech Českých drah, jak v eShopu Českých drah, tak na pokladních přepážkách nebo v automatech. Předprodej rezervací podle těchto podmínek začíná dnes, tedy ve čtvrtek 15. srpna.

Akční rezervaci ve vnitrostátní přepravě v ceně 0 Kč poskytují České dráhy také do rychlíků, expresů a vlaků EuroCity. Bezplatnou vnitrostátní rezervaci v 1. i ve 2. třídě si mohou cestující obstarat zároveň při nákupu jízdenek na eShopu Českých drah.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…