ČEPS, a.s., a Policie České republiky rozšířily spolupráci

31.05.2015 10:44

Dne 25. května došlo k podepsání dodatku dohody o vzájemné spolupráci mezi společností ČEPS a Policií České republiky.

ČEPS, a.s., a Policie České republiky rozšířily spolupráci
Foto: red
Popisek: ČEPS, a.s.

Dohoda významně přispívá k trvalému zkvalitňování podmínek pro rychlý a efektivní zákrok příslušníků Policie ČR a současně je nezbytným předpokladem pro standardizaci bezpečnostních postupů a procedur v rámci celé přenosové soustavy. Dochází tak k dalšímu důležitému kroku při posílení ochrany kritické infrastruktury, jejíž součástí je i přenosová soustava ČR.

Dodatek dohody o spolupráci podepsali osobně předseda představenstva ČEPS Ing. Vladimír Tošovský spolu s místopředsedou představenstva Ing. Milanem Kovaříkem a policejní prezident brig. gen. Mgr. Bc. Tomáš Tuhý. Policie České republiky je díky této dohodě strategickým partnerem ČEPS při dění, která mohou významně ovlivnit bezpečnost a spolehlivost provozování přenosové soustavy České republiky.

„Spolupráce s Policií České republiky je jednou z důležitých aktivit, kdy společnost ČEPS plní své poslání a zákonnou povinnost. Tou je nejen ochrana kritické infrastruktury, ale také bezpečný a spolehlivý provoz přenosové soustavy,“ upřesňuje předseda představenstva Vladimír Tošovský.

K dalším bodům již existující spolupráce patří poskytování konzultací ze strany policie při posuzování aktuálních bezpečnostních rizik a hrozeb a samozřejmě doporučování preventivních opatření u objektů ČEPS. Samozřejmostí je také další profesní vzdělávání, příprava a výcvik v oblasti přípravy a řešení mimořádných a krizových situací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

11:59 ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

Číslo týdne