ČEZ: Do pohádkového Jičína přijelo charitativní Oranžové kolo

12.09.2014 9:21

V Jičíně se od středy do neděle koná slavný multikulturní festival Město pohádky, který každoročně přiláká tisíce dětí a jejich rodičů z celé republiky. Na letošním, už 24. ročníku s podtitulem Pelíšek, pelíšky a pelášení návštěvníci opět roztáčeli pedály Oranžového kola, charitativního projektu Nadace ČEZ. Tentokrát šlapali pro Dětské centrum Jilemnice a Farní sbor Českobratrské církve evangelické, celkem si vyšlapali částku přes 100 tisíc korun.

ČEZ: Do pohádkového Jičína přijelo charitativní Oranžové kolo
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Návštěvníci Města pohádky si mohli ve čtvrtek zajezdit v délce jedné minuty na Oranžovém kole Nadace ČEZ. Do pedálů se opírali na Valdštejnském náměstí od 10 do 15 hodin a sami si vybrali, kterou organizaci podpoří. „Jičínské Město pohádky je pro naše Oranžové kolo už tradiční štací. Podle hojné účasti bych řekla, že i návštěvníci akce už s námi počítají. Dokonce už mezi šlapajícími poznáváme známé tváře,“ uvedla Michaela Žemličková, manažerka Nadace ČEZ.

Pětidenní festival Jičín – město pohádky nabízí nepřeberné množství atrakcí pro dospělé i děti. Až do neděle se na různých místech Jičína představí divadelní a folklórní soubory z celé republiky i ze zahraničí a rozezní se nejrůznější hudební styly od dechovky přes country po jazz. Děti mohou rozvíjet svou fantazii a tvůrčí nadání v interaktivních tvořivých dílnách nebo soutěžit o drobné dárky. V širokém programu si jednoduše každý přijde na své.    

Dětské centrum Jilemnice podporuje ve svém denním a týdenním stacionáři soběstačnost a rozvoj schopností, dovedností a samostatnosti handicapovaných dětí od 1 roku do 15 let. Ve většině případů jde o děti s kombinovanými vadami nebo s mentálním, tělesným a smyslovým postižením, autismem i zdravotně oslabené. Na Oranžovém kole pro něj návštěvníci Města pohádky vyšlapali částku 49 168,- Kč. „Vyšlapané peníze využijeme na rekonstrukci hygienického zázemí pro děti. Také dovybavíme naše zařízení zahradním nábytkem a nakoupíme hračky a knihy pro děti,“ uvedla ředitelka centra Jaroslava Řehořková.

Farní sbor Českobratrské církve evangelické v Lozicích zachovává křesťanské hodnoty a snaží se je předávat dalším generacím. Sbor pravidelně organizuje setkávání dětí i dospělých. Vedle duchovního programu si děti hrají hry, vyrábějí různé drobné předměty, malují, čtou z knížek, chodí na výlety, sportují na hřišti, zpívají a hrají na hudební nástroje. „Výtěžek z Oranžového kola v hodnotě 51 406,- Kč použijeme na rekonstrukci podlahy v místnosti určené pro setkávání dětí a dospělých,“ vysvětlila kazatelka Rut Kučerová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…