ČLFA: Evropský trh s nebankovními úvěry vzrostl v 1. čtvrtletí o 4,2 %

07.08.2014 17:20

Evropský trh s nebankovními úvěry vzrostl v prvním čtvrtletí letošního roku o 4,2 % na 41,2 miliardy eur.

ČLFA: Evropský trh s nebankovními úvěry vzrostl v 1. čtvrtletí o 4,2 %
Foto: red
Popisek: Česká leasingová a finanční asociace

Největší meziroční růst vykázal britský trh (o 10,9 %), naopak největší pokles švédský trh (o 35,6 %). Oznámila to evropská federace Eurofinas, která zastřešuje poskytovatele spotřebitelských úvěrů a financování automobilů ze sedmnácti zemí Evropské unie. Poskytovatele z České republiky v Eurofinas zastupuje Česká leasingová a finanční asociace (ČLFA).

Prostřednictvím spotřebitelských úvěrů byla v prvním letošním čtvrtletí v Evropě financována osobní auta za 19,5 miliardy eur (meziroční růst o 13,6 %). K největšímu meziročnímu růstu v této oblasti došlo ve Velké Británii (o 29,8 %) a Španělsku (o 11,5 %), oproti tomu k největšímu poklesu ve Švédsku (o 11,4 %).

Členské společnosti ČLFA, vesměs finanční instituce z bankovních skupin, poskytly v prvním kvartále tohoto roku prostřednictvím osobních půjček, revolvingových úvěrů a financování v místě prodeje o 4,6 % více prostředků než ve stejném období roku 2013. Na financování osobních aut poskytly meziročně o 2,9 % více. Jejich podíl na evropském trhu se spotřebitelskými úvěry dosáhl v prvním čtvrtletí letošního roku 0,6 %.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…