ČSÚ: Vychází Katalog produktů na příští rok

25.12.2016 8:40

ČSÚ vydává Katalog produktů na rok 2017. Obsahuje 274 typů datových souborů. Díky tomuto harmonogramu získáte přehled o tom, kdy budou v příštím roce publikovány základní statistické výstupy.

ČSÚ: Vychází Katalog produktů na příští rok
Foto: ČSÚ
Popisek: Logo Českého statistického úřadu

Katalog produktů obsahuje informace o termínech publikování Rychlých informací, časových řad, analýz, publikací atd. Celkem bude zveřejněno 1072 různých výstupů, a to ve 207 termínech. „Nejvíce produktů v rámci jednoho dne bude publikováno 31. října 2017, na kdy je naplánováno hned 24 výstupů. Mezi nimi 14 krajských analýz, které budou zaměřeny na mladou generaci,“ uvádí Petra Kuncová, ředitelka odboru informačních služeb.

Katalog produktů je zveřejněn na webu ČSÚ na adrese https://www.czso.cz/csu/czso/katalog-produktu. Aplikace umožňuje filtrování vyhledávaných výsledků podle skupiny, termínu vydání, typu výstupu, kraje atd.

V Katalogu se mimo jiné projeví i avizovaná změna dvou produktů, které v minulosti byly zařazeny do kategorie Rychlých informací. Od Nového roku budou mít „Šetření průměrných cen vybraných výrobků - pohonné hmoty a topné oleje“ (týdenní periodicita) a „Šetření průměrných cen vybraných výrobků - potravinářské výrobky“ (měsíční periodicita) uživatelsky přívětivější podobu časových řad. Termíny i periodicita zveřejňování zůstávají stejné.

Plánování termínů zveřejňování výstupů a jejich důsledné dodržování patří k základním principům statistické činnosti. Toto pravidlo má zásadní význam pro zajištění nezávislosti a nestrannosti ČSÚ, říká předsedkyně Iva Ritschelová: „ČSÚ pečlivě dbá na to, aby termíny určené Katalogem produktů byly dodržovány. Uživatelům tím garantujeme, kdy mohou očekávat naše výstupy. Vzhledem k tomu, že termíny jsou stanoveny předem, nemůže nikdo nabýt dojmu, že by některé výstupy mohly být účelově publikovány v reakci například na některé politicko-společenské události.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…