Canon na veletrhu Fespa 2013 představí superrychlou velkoformátovou tiskárnu

03.07.2013 19:57

Tiskárna Océ ColorWave 900 využívá inkoustovou technologii Memjet, s níž bez dalších omezujících podmínek dosahuje rychlosti tisku až 1100 m2 za hodinu. Díky tomu je schopna vyprodukovat za půl hodiny dokument o délce ekvivalentní výšce Eiffelovy věže. Pracuje s 3,4 miliardy kapek inkoustu na vodní bázi za sekundu, každá má objem 1,2 pikolitru. Zařízení dosahuje výstupního rozlišení 1600 x 1600 dpi.

Canon na veletrhu Fespa 2013 představí superrychlou velkoformátovou tiskárnu
Foto: Canon
Popisek: Canon

Společnost Canon Europe, světový lídr v oblasti zobrazovacích řešení, přenáší vysokorychlostní produkční tisk ve velkoformátovém segmentu do nové dimenze a představuje Océ ColorWave 900®. Jde o digitální barevnou tiskárnu, která je až 15krát rychlejší než ostatní inkoustové systémy dostupné na trhu. Zařízení Océ ColorWave 900 bude poprvé k vidění na veletrhu FESPA a návštěvníci si jej mohou prohlédnout na stánku Canon.

Svou životní pouť začala tiskárna Océ ColorWave 900 jako koncepční produkt „Project Velocity“, jenž byl poprvé prezentován na veletrhu drupa 2012. Novinka překlenuje propast mezi digitálním inkoustovým tiskem a tradiční offsetovou technologií. Byla specificky navržena pro tržní segmenty GA, CAD a GIS. Tato tiskárna poskytuje jedno z nejlepších digitálních workflow, vysokou produktivitu, velmi nízké provozní náklady a zvýšenou flexibilitu pro menší a personalizované úlohy.

Tiskárna Océ ColorWave 900 využívá inkoustovou technologii Memjet, s níž bez dalších omezujících podmínek dosahuje rychlosti tisku až 1100 m2 za hodinu. Díky tomu je schopna vyprodukovat za půl hodiny dokument o délce ekvivalentní výšce Eiffelovy věže. Pracuje s 3,4 miliardy kapek inkoustu na vodní bázi za sekundu, každá má objem 1,2 pikolitru. Zařízení dosahuje výstupního rozlišení 1600 x 1600 dpi.

Do tiskárny Océ ColorWave 900 lze, stejně jako je tomu u modelu Océ ColorWave 600/650, založit až 1200 metrů vstupního média, 200 metrů na každé ze šesti rolí. Přístroj pracuje s šířkou dráhy 42 palců, tj.  106,7 cm. Potištěná média, suchá a připravená k použití, jsou oříznuta a doručena do vysokokapacitního stohovače, který disponuje dvěma zásobníky pro současně probíhající úlohy a následné vykládání či odebírání, jež maximalizuje dobu provozu a zvyšuje produktivitu.
 
Flexibilní správa barev a profesionální software pro workflow jsou dostupné buď prostřednictvím řadiče Océ PowerM® , nebo v tiskové aplikaci pro workflow ONYX Thrive™.  Intuitivní dotykové rozhraní navíc zvyšuje využitelnost a zjednodušuje rutinní úlohy, což šetří čas a minimalizuje chyby.

Nová tiskárna Océ ColorWave 900 je ideálním nástrojem pro široké spektrum aplikací. Může jít například o tisky pro výstavy a veletrhy, prodejní místa, pulty a podlahová zobrazení, technické výkresy nebo mapy. Představený model je atraktivní volbou pro velkoformátové tiskárny hledající možnost radikálního zvýšení produktivity a pro komerční tiskárny, jež chtějí výkonný a současně ekonomický způsob, jak získat nové zdroje tržeb.

Bart Geraads, evropský ředitel divize Production Print Group, Technical Document Systems (TDS) a Display Graphics Systems (DGS) ve společnosti Canon Europe, novinku komentuje: „Od představení konceptu v minulém roce jsme doladili model Océ ColorWave 900 tak, abychom zajistili, že nabízíme řešení, které dostane poskytovatele tiskových služeb na špičku v segmentu velkoformátového tisku.“

„Zákazníci vyjádřili svou potřebu vysoce produktivního velkoformátového barevného zařízení a já jsem velmi potěšen, že jsme nyní schopni předvést naši odpověď. Bohaté portfolio velkoformátových technologií společnosti Canon z ní činí ideálního partnera pro jakéhokoli poskytovatele tiskových služeb, který se chce odlišit svou nabídkou, vymanit se z davu a zajistit dlouhodobý růst svého byznysu.“ pokračoval Bart Geraads.

O společnosti Canon Europe

Společnost Canon Europe je dceřinou společností japonské společnosti Canon Inc., předního světového inovátora a poskytovatele fotografických a zobrazovacích technologií.

Společnost Canon, Inc., byla založena v roce 1937 a již více než 70 let úspěšně působí v oblasti výzkumu a vývoje optických systémů. Canon v minulém roce slavil padesáté výročí své obchodní přítomnosti v Evropě.

Další informace o společnosti Canon Europe jsou k dispozici na webové adrese  www.canon-europe.com.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…