Česká spořitelna: Lidé se naučili platit bezkontaktně i menší nákupy

20.01.2014 9:20

Za rok 2013 utratili klienti České spořitelny bezkontaktně 13 mld. Kč

Česká spořitelna: Lidé se naučili platit bezkontaktně i menší nákupy
Foto: Archiv
Popisek: Česká spořitelna - logo

Klienti České spořitelny loni utratili platebními kartami 105 mld. Kč, což je v porovnání s rokem 2012 o 7 % více. Počet transakcí meziročně rostl ještě rychleji, a to o 15 % na 140 milionů. Nejčastěji klienti platili kartou v hypermarketech a supermarketech (37 %). Na druhém místě jsou platby za benzín (14 %), následované platbami za oblečení, boty a módu (11 %). Naši klienti platili ve všech zemích světa, včetně exotických destinací, jako jsou například Cookovy ostrovy, Samoa, Svazijsko nebo Uganda. Rychle rostoucí počet transakcí je důsledkem masového rozšiřování bezkontaktních karet a stále častějšího využívání platebních karet i u menších nákupů. Lidé se naučili využívat výhod snadného placení bezkontaktní kartou, za rok 2013 klienti České spořitelny provedli bezkontaktně přes 27 milionů transakcí v celkovém objemu 13 mld. Kč, meziročně jde o nárůst v řádu tisíce procent. Průměrná výše částky utracená všemi kartami vydanými Českou spořitelnou se pohybuje kolem 800 Kč, průměrná výše bezkontaktní platby pak kolem 400 Kč.

Loni byla již každá pátá platba kartou u obchodníka a každá osmá takto utracená koruna bezkontaktní a tento podíl se stále zvyšuje. Celkem Česká spořitelna vydala 1,75 milionu bezkontaktních karet. Od listopadu 2013 je to již více jak polovina všech karet ČS. Z pohledu platebních terminálů (acquiringu) měla Česká spořitelna největší zásluhu na rozšíření sítě platebních terminálů akceptujících bezkontaktní karty a získala tak titul Acquirer of 2013 od společnosti MasterCard. Díky slevovému programu Partner klienti České spořitelny získají při platbě kartou část peněz automaticky zpět na účet. Placení kartou je tak pro klienty ještě výhodnější. Program Partner mohou využívat všichni klienti banky, kteří mají jakoukoliv debetní kartu či kreditní kartu se sjednanou službou Odměna za platbu kartou.

Na vzestupu jsou nadále i platby přes internet. Během roku 2013 klienti České spořitelny provedli kartou 6,3 milionu transakcí přes internet v celkovém objemu téměř 6 mld. Kč, jejich počet meziročně stoupl o 36 % a objem pak o 25 %. V průběhu prvního čtvrtletí letošního roku zavede Česká spořitelna službu 3D Secure – nové zabezpečení platby kartou na internetu, které klientům zajistí nejvyšší zabezpečení při placení kartou na internetu. Po zavedení služby 3D Secure klient bude každou platbu potvrzovat jednorázovým SMS kódem. Podobně jako je tomu při autorizaci transakcí přes internetové bankovnictví SERVIS 24.

Počátkem října 2013 byl spuštěn nový multipartnerský bonusový program iBOD, který klientům umožňuje dosáhnout na zajímavé odměny. V rámci tohoto programu, kterého se kromě rozsáhlé sítě partnerů účastní také Česká spořitelna, lze získat spoustu skvělých odměn rychleji než kdekoliv jinde. Registrovalo se již 337 tis účastníků, kteří jsou tak v rámci iBODU odměňováni na více než 1000 místech za každodenní nákupy. Klienti České spořitelny však rovněž za proběhlé platby, využité služby a produkty a za bilanci na svém bankovním účtu. S platební kartou České spořitelny u partnera iBODu získá klient body jak od partnera, tak od České spořitelny.


Pro další informace prosím kontaktujte Tiskové centrum Finanční skupiny České spořitelny:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …