Česká televize: Daniel Stach a Lukáš Landa si odnesli Novinářskou cenu

06.05.2017 13:30

Za rozhovor na téma rwandské genocidy si Novinářskou cenu 2016 odnesl moderátor Hyde Parku Civilizace Daniel Stach. Jako nejlepší analyticko-investigativní příspěvek byla oceněna reportáž Lukáše Landy Miliardový zářez o sesuvu na dálnici D8.

Česká televize: Daniel Stach a Lukáš Landa si odnesli Novinářskou cenu
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Logo ČT

Moderátor České televize Daniel Stach zvítězil v kategorii Nejlepší rozhovor, beseda, diskuse. „Mám velkou radost, především proto, že porota ocenila, jak jsme byli na rozhovor připravení a nabídli jsme divákům téma, o kterém se tolik nemluví, v celém kontextu a s různými úhly pohledu hostů ve studiu. Není to cena jen pro mě, ale pro celý tým, který Hyde Park Civilizaci připravuje,“ říká Daniel Stach. Porota na jeho rozhovoru ocenila připravenost a komplexní přístup k tématu a rovněž to, že v devadesátiminutovém rozhovoru dokázal udržet pozornost svou i pozornost publika. Hyde Park Civilizace připravuje nově zřízená redakce vědy.

Na rozhovor se můžete podívat na webu České televize.

V kategorii Nejlepší analyticko-investigativní příspěvek vyhrál Lukáš Landa s reportáží Miliardový zářez o utajované analýze sesuvu na D8. Porota ocenila společensky vysoce aktuální téma, schopnost autora vynést na světlo neznámé skutečnosti i řemeslné zpracování a poutavé vyprávění celého příběhu za použití vizuálně atraktivních prvků.

Na reportáž se můžete podívat zde

Soutěž Novinářská cena jednou ročně veřejně oceňuje kvalitní žurnalistické práce. Porota, která novinářské počiny hodnotí, je složena z osobností akademické, mediální a neziskové sféry. Celkem letos vybírala z 254 příspěvků, které pocházely z celostátních i regionálních médií.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…