Česká televize se stala generálním mediálním partnerem českého fotbalu

09.09.2014 18:08

Česká televize se stala generálním mediálním partnerem českého fotbalu. Veškerá kvalifikační utkání české fotbalové reprezentace na EURO 2016 i Mistrovství světa 2018 tak budou moci diváci sledovat na sportovním kanále ČT sport.

Česká televize se stala generálním mediálním partnerem českého fotbalu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

První kvalifikační zápas na EURO 2016 ve Francii odvysílá ČT sport již dnes, 9. září od 20:15. Naše fotbalová reprezentace se na úvod utká se svým tradičním rivalem, národním týmem Nizozemska. Přímý přenos ČT bude přebírat 51 televizních společností vysílajících do více než sto dvaceti zemí. Po loňském pražském Superpoháru UEFA to bude další fotbalový přenos ČT s diváckým dopadem po celé planetě (kromě Evropy a severní Afriky jde signál také do Brazílie, Mexika, USA, Kanady, Číny, Japonska, Jižní Koreje, Indonésie a řady dalších zemí). V říjnu čeští fotbalisté poměří síly s reprezentacemi Turecka a Kazachstánu, do konce kalendářního roku se mohou sportovní fanoušci těšit ještě na zápas Česko - Island.

„Podepsání smlouvy o generálním mediálním partnerství stvrzuje výjimečné postavení, které dlouhodobě Česká televize na poli českého sportu má. Těší mne, že fanouškům můžeme i nadále nabízet nejen ty největší fotbalové události, na úrovni naší reprezentace i nižších věkových kategorií, ale i pravidelné ligové zápasy. A to vše na maximálně profesionální úrovni,“ konstatuje generální ředitel České televize Petr Dvořák.

„Status generálního mediálního partnera českého fotbalu nám již léta neformálně patří. Potvrzení tohoto výsadního postavení je dokladem našich dlouhodobě pozitivních vzájemných vztahů a příslibem užší spolupráce i do budoucna,“ doplňuje výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský.

Československá a Česká televize zprostředkovaly divákům prakticky veškeré nejvýznamnější světové a evropské šampionáty, a představily tak ty největší historické úspěchy našeho fotbalu. Premiérově už z mistrovství světa z roku 1962 z Chile, ještě v období bez interkontinentálních satelitů, nabídla ČST semifinále a finále v celém rozsahu z telerecordingových záznamů. Od Anglie 1966 až po Brazílii 2014 byla potom kompletní nabídka všech světových šampionátů vždy v živém vysílání. V posledních letech sleduje Česká televize pravidelně i starty české fotbalové reprezentace na světových a evropských šampionátech nižších věkových kategorií.

Fotbalová asociace ČR již dříve deklarovala spokojenost s výsledkem jednání o prodeji televizních práv na ligovou soutěž i reprezentaci. „Jednou z našich priorit bylo zachování českého fotbalu pro českého diváka na českém sportovním kanálu, což se i díky spolupráci s Českou televizí podařilo a my jsme za to velice rádi. Věříme, že se prostřednictvím ČT sport budou čeští fanoušci moci těšit z dobrých výsledků reprezentace a to nejen té seniorské, ale i výběru do 21 let, který čeká v červnu 2015 domácí ME v Praze, Olomouci a Uherském Hradišti,“ říká k podpisu partnerství předseda FAČR Miroslav Pelta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká televize

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…