České aerolinie ve spolupráci s Deutsche Bahn nově nabízí spojení do více než 5 600 destinací v Německu

20.05.2014 11:59

S novou službou Rail & Fly propojující cestování letadlem a vlakem přichází v těchto dnech České aerolinie ve spolupráci s Deutsche Bahn. Cestujícím se zakoupenou letenkou včetně služby Rail & Fly umožňuje využívat spoje do nebo ze všech železničních stanic Deutsche Bahn. Díky tomu se klienti z letišť v Düsseldorfu, Frankfurtu nebo Hamburku, kam je dopraví České aerolinie, dostanou vlakem pohodlně do více než 5600 destinací na území Německa. Službu je možné samozřejmě využívat i v opačném směru.

České aerolinie ve spolupráci s Deutsche Bahn nově nabízí spojení do více než 5 600 destinací v Německu
Foto: ČSA
Popisek: ČSA

Službu Rail & Fly je možné využít pro cestu z/na letiště v Düsseldorfu, Frankfurtu nebo Hamburku v návaznosti na linky Českých aerolinií v širokém spektru vlaků sítě Deutsche Bahn (např. ICE, Railjet, EC, IC, RB, RE, IRE nebo S-Bahn). Ve vlacích typu ICE Sprinter, D-Nacht, EN a CNL lze cestovat pouze po úhradě příplatku, službu nelze využívat v autovlacích nebo vlacích Thalys. Službu Rail & Fly je možné využívat jenom na území Německa.

Přepravní třída jízdenky Rail & Fly odpovídá přepravní třídě Českých aerolinií. Pokud si cestující zakoupí letenku včetně produktu Rail & Fly ve třídě Business, má oprávnění cestovat v 1. třídě výše uvedených vlaků Deutsche Bahn. Letenka v přepravní třídě Economy pak klientovi zaručuje místo v 2. vlakové třídě.

Letenka s uhrazenou službou Rail & Fly je pro železniční přepravu platná v den příletu do Německa a den následující, respektive v den odletu z Německa a den předchozí. Lze ji zakoupit v síti kanceláří Českých aerolinií, včetně přepážek na Letišti Václava Havla Praha, prostřednictvím Kontaktního Centra Českých aerolinií nebo v síti cestovních kanceláří a agentur prodávajících letenky. Službu Rail & Fly lze objednat a zakoupit pouze současně s letenkou, nelze ji dokoupit samostatně. Cena letenky zahrnuje všechny poplatky a taxy i cenu jízdného v rámci produktu Rail & Fly.

Ve vystavené letence se zakoupenou službou Rail & Fly je kromě konkrétního letiště uvedena cílová nebo nástupní železniční stanice v síti Deutsche Bahn, a to pod jednotným kódem QYG. Stanici si tak cestující může určit až do okamžiku počátku železniční přepravy. Na základě údajů uvedených v itineráři elektronické letenky je možné jízdenku Rail & Fly vytisknout na adrese www.accesrail.com/checkin, nebo případně vyzvednout v prodejním automatu Deutsche Bahn na nádraží.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…