Český rozhlas: Zdeněk Svěrák exkluzivně v pořadu Host Radiožurnálu

24.03.2016 20:50

Svátečním Hostem Radiožurnálu bude v pondělí 28. března scénárista, textař a herec Zdeněk Svěrák, který právě na velikonoční pondělí oslaví osmdesáté narozeniny.

Český rozhlas: Zdeněk Svěrák exkluzivně v pořadu Host Radiožurnálu
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Spoluzakladatel Divadla Járy Cimrmana poskytl exkluzivní rozhovor moderátorce Lucii Výborné, v rozhlasové premiéře navíc zazní písnička s názvem Second hand z autorské dílny Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře.

„Spolupráce Českého rozhlasu se Zdeňkem Svěrákem začala v roce 1962 a jsem velmi rád, že i po těch dlouhých 54 letech stále trvá. V rozhlasovém archivu je s jeho jménem spojeno více než čtyři tisíce záznamů. Těší mě, že přesně v den jeho významného životního jubilea Český rozhlas odvysílá exkluzivní rozhovor na vlnách Radiožurnálu,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

V archivu Českého rozhlasu jsou autorské písničky Zdeňka Svěráka v nejrůznějším nastudování, rozhovory a záznamy pořadů, nechybí mezi nimi ani legendární Vinárna u Pavouka s fiktivní postavou českého polyhistora Járy Cimrmana. Právě na okolnosti vzniku Divadla Járy Cimrmana, ale také na řadu dalších věcí, se bude Zdeňka Svěráka ptát moderátorka Lucie Výborná. Rozhovor bude odvysílán v rámci pořadu Host Radiožurnálu v pondělí 28. března od 10 do 11 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…