Chebská nemocnice přestěhovala laboratoře do nového

08.10.2016 7:35

Dokončení obnovy nemocnice v Chebu, jež plánuje Karlovarský kraj, si vyžádalo změny v umístění některých oddělení. Týká se to mimo jiné laboratoří biochemie a hematologie, pro které byly vybudovány náhradní prostory. Oddělení klinické biologie včetně laboratoříod nynějška sídlí v prvním nadzemním podlaží pavilonu B až do doby, než vznikne nový pavilon A1.

Chebská nemocnice přestěhovala laboratoře do nového
Foto: Nemocnice Cheb
Popisek: Nemocnice Cheb

„Jedná se o první krok, který předznamenává plánovanou konečnou dostavbu areálu chebské nemocnice. Laboratoře totiž dosud sídlily v budově A, kterou čeká demolice, a po dokončení obnovy bude oddělení klinické biologie umístěno v novém pavilonu,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Martin Havel. V dočasných prostorách mají laboratoře potřebné zázemí pro mytí skla a část pro personál včetně hygienických buněk a šaten. Akce přišla na 2, 7 milionu korun.

Kompletní obnova Nemocnice Cheb patří k jednomu z největších projektů Karlovarského kraje v oblasti zdravotnictví. „Se zahájením stavby počítáme v listopadu, náklady budou okolo půl miliardy včetně DPH. Vznikne nový pavilon, kam se přestěhuje dětské oddělení a porodnice, budou tam prostory pro operační sály. Tím se uvolní v nemocnici místo pro lůžka následné péče. Pacienti a jejich návštěvy budou mít k dispozici 170 nových parkovacích míst. Jde nám o to, aby se v nové nemocnici cítili příjemně nejen pacienti, ale i personál. Právě moderní prostředí v karlovarské nemocnici pomohlo přesvědčit další lékaře, aby tam šli pracovat. Byli bychom rádi, kdyby se totéž povedlo i v Chebu, “ vysvětlil náměstek hejtmana Jakub Pánik s tím, že o případných přesunech a změnách v nemocnici budou před zahájením stavby všichni pacienti i zdravotníci v dostatečném předstihu informováni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

22:03 Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

V Kramářově vile se v pátek 10. května 2024 uskuteční pracovní oběd s kancléři, který pořádá vedoucí…