CzechTourism: Češi jsou v tuzemsku stále spokojenější

13.04.2014 20:40

Spokojenost českých návštěvníků s tuzemskou dovolenou se v zimní sezoně meziročně zvýšila. Velmi spokojeno bylo celých 54 procent dotázaných. Vyplývá to z výzkumu domácího cestovního ruchu, který provedla agentura CzechTourism.

CzechTourism: Češi jsou v tuzemsku stále spokojenější
Foto: CzechTourism
Popisek: Czech Tourism

Nejspokojenější byli Češi v turistických regionech Jižní Čechy, Šumava, Střední Morava, Jeseníky a Východní Morava. Dlouhodobě roste i zájem o návrat do destinací, s jejichž návštěvou byl turista spokojen. Do navštíveného regionu se v brzké době plánuje znovu podívat celých 64 procent respondentů. V roce 2010 přitom o brzkém opakování návštěvy uvažovalo jen 56 procent dotázaných. 

„K opakování návštěvy láká Čechy hlavně pozitivní zkušenost, přátelský přístup místních lidí k domácím turistům a rozmanitá nabídka způsobů trávení volného času,“ uvedl Rostislav Vondruška, generální ředitel agentury CzechTourism.

K nejlákavějším aktivitám v regionech patřila pěší turistika či poznávací turistika. Mezi nejčastějšími aktivitami bylo i letos lyžování a zimní sporty, nicméně jejich obliba byla letos kvůli nepříznivým klimatickým podmínkám nejnižší za posledních pět let.

Výzkum také sledoval potencionální zájem o členství ve věrnostním programu Kudy z nudy.  O výhody spojené s bezplatným členstvím by mělo zájem 46 procent dotázaných, nejčastěji lidé ve věku od 26 do 49, zájem převažoval u žen s vyšším vzděláním.

Výzkum je realizován v rámci projektu Integrovaného operačního programu Sběr dat – domácí cestovní ruch ČR, který je spolufinancován Evropským fondem pro regionální rozvoj a státním rozpočtem.

Data vychází z kontinuálního výzkumu zaměřeného na domácí návštěvníky. Výzkum je prováděn formou osobního dotazování v navštívených lokalitách na vzorku cca 25 tis. respondentů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…