CzechTrade: Marocký mlékárenský průmysl by se rád inspiroval německým modelem

01.01.2017 16:35

Maroko chce, díky spolupráci s německými experty, navýšit množství vydojeného mléka. Do roku 2020 by chtěli dosáhnout 4 miliard litrů mléka ročně.

CzechTrade: Marocký mlékárenský průmysl by se rád inspiroval německým modelem
Foto: CzechTrade
Popisek: CzechTrade

Jedná se o téměř dvojnásobek oproti stávajícím 2,4 miliardám litrů ročně. K tomuto cíli se právě zavázala FIMALAIT, Marocká mezioborová mlékařská federace. I přes složité klimatické podmínky v Maroku by se to mělo podařit díky spolupráci skrze CECAMA, Marocko-německé poradní centrum pro zemědělství.

Marocký mlékárenský průmysl současné době skýtá více jak 300.000 kusů dojných zvířat, z nichž méně jak 10 % jsou krávy. 90 % všech dojných zvířat jsou převážně ovce a kozy. V rámci tohoto rozvoje by se měl navýšit podíl skotu, který má větší dojivost. Klimatické podmínky v Maroku jsou však pro chov skotu spíše nepříznivé. Maročané proto spoléhají na spolupráci s německými odborníky, kteří by jim měli dopomoci dosáhnout zmíněného cíle.

Vypracoval kolektiv pracovníků zahraniční kanceláře CzechTrade v Maroku

O agentuře CzechTrade                                                                                           

CzechTrade je agentura na podporu exportu, řízená Ministerstvem průmyslu a obchodu České republiky. Funkcí agentury, která působí od roku 1997, je pomáhat českým firmám a podnikatelům proniknout na zahraniční trhy. Zájemci o spolupráci si mohou vybrat ze široké nabídky asistenčních služeb, případně sami nadefinovat jejich podobu dle svých individuálních potřeb.

www.czechtrade.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…