CzechTrade: Skončil historicky nejúspěšnější rok pro zahraniční kancelář v Ho Chi Minh City

01.01.2017 21:50

V roce 2016 poskytla zahraniční kancelář CzechTrade v Ho Chi Minh City zdaleka největší rozsah poskytnutých služeb českým exportérům od svého založení v roce 2007. Řečeno v číslech, jednalo se o nárůst o téměř 100 % ve srovnání s druhým nejúspěšnějším rokem.

CzechTrade: Skončil historicky nejúspěšnější rok pro zahraniční kancelář v Ho Chi Minh City
Foto: CzechTrade
Popisek: CzechTrade

Postupně bylo např. realizováno 6 oborově diverzifikovaných výstav a veletrhů, kterých se osobně zúčastnilo 15 českých vystavovatelů. Konkrétně se jednalo o akce:

  • „Motorcycle Show 2016“ - první výstavu svého druhu ve Vietnamu, kde zahraniční kancelář zajistila výstavní prostory a poskytla související služby pro firmu ČZ Řetězy;
  • těžařskou výstavu „Mining Vietnam 2016“, které se zúčastnilo 5 vystavovatelů z Čech a Moravy, 
  • tradiční výstavu „Pharmed and Healthcare 2016“, kde se na ploše 36m2prezentovali naši výrobci zdravotních prostředků a farmaceutických výrobků. V souvislosti se zdravotnickou výstavou zorganizovala zahraniční kancelář CzechTrade též samostatnou prezentaci pro společnost LINET, na které její zástupce představil nejnovější typy nemocničních lůžek pro specializované publikum – distributory zdravotnických prostředků a představitele největších nemocnic.
  • Další výstavní akcí s účastí českých firem bylo „FoodExpo 2016“ – druhý ročník mezinárodní výstavy potravin a potravinářských technologií, u které registrujeme ze strany českých zájemců z oboru stoupající zájem o účast.
  • Veletrh ECOTECH 2016 byl příležitostí pro firmy, vyrábějící ekologické výrobky.
  • Na samém závěru roku pak zahraniční kancelář zajistila účast českých firem na prvním ročníku výstavy „Homeland Security Expo 2016“, která se zaměřuje na výrobky a technologie, sloužící potřebám policie, armády a záchranných sborů.

Vzhledem k příznivému ohlasu připravuje zahraniční kancelář v HCMC na rok 2017 opět nabídku nejméně 3 výstav, a to již osvědčených „FoodExpo 2017“ a „Homeland Security Expo 2016“ a nově zařazené (1. ročník) mezinárodní výstavy GrowtechExpo, která bude platformou zejména pro výrobce strojírenských výrobků pro zemědělství, lesnictví a rybolov a řady dalších souvisejících produktů a technologií.

Česká účast na tradiční „saigonské“ výstavě „Pharmed and Healthcare 2017“ bude zajišťována v rámci programu NOVUMM KET centrálou CzechTrade v Praze ve spolupráci s Asociací výrobců a dodavatelů zdravotnické techniky.

Zpracoval kolektiv pracovníků zahraniční kanceláře CzechTrade v Ho Či Minově městě.

O agentuře CzechTrade                                                                                           

CzechTrade je agentura na podporu exportu, řízená Ministerstvem průmyslu a obchodu České republiky. Funkcí agentury, která působí od roku 1997, je pomáhat českým firmám a podnikatelům proniknout na zahraniční trhy. Zájemci o spolupráci si mohou vybrat ze široké nabídky asistenčních služeb, případně sami nadefinovat jejich podobu dle svých individuálních potřeb.

www.czechtrade.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

17:17 Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

Tiskové prohlášení hejtmana Martina Půty k tzv. kauze Liberec