DIAMO: Projednání výsledků monitoringu a stavu složek životního prostředí za rok 2016

14.05.2017 8:21

Dne 3. května 2017 byla vedením státního podniku DIAMO projednána a schválena „Souhrnná informace o výsledcích monitoringu a stavu složek životního prostředí státního podniku DIAMO za rok 2016“, která vychází z projednání, jež proběhlo dne 5. dubna 2017 v Ostravě na odštěpném závodě ODRA.

DIAMO: Projednání výsledků monitoringu a stavu složek životního prostředí za rok 2016
Foto: red
Popisek: Budova ředitelství s.p. DIAMO

Projednání řídil odbor ekologie ředitelství státního podniku DIAMO za účasti zástupců všech čtyř odštěpných závodů – GEAM Dolní Rožínka, ODRA Ostrava, SUL Příbram a TÚU Stráž pod Ralskem.

Z vyhodnocení výsledků monitoringu za rok 2016 vyplývá, že provozní činností státního podniku DIAMO nedošlo k závažnému znečištění nebo poškození životního prostředí a že stav jeho jednotlivých složek se ve spravovaných lokalitách postupně a trvale zlepšuje.

Výsledky monitorování dále dokládají, že realizovaná sanační opatření prokazatelně přináší požadovaný efekt a lokality dotčené hornickou a jinou antropogenní činností se úspěšně a citlivě začleňují zpět do přirozené krajiny.

Souhrnná informace tak, jak byla předložena a schválena poradou vedení s. p. DIAMO, bude zveřejněna na webových stránkách s. p. DIAMO a v občasníku DIAMO.

DIAMO, státní podnik se sídlem ve Stráži pod Ralskem je organizací, která realizuje zahlazování následků hornické činnosti po těžbě uranu, rud a části uhelného hornictví v ČR a zajišťuje produkci uranového koncentrátu pro jadernou energetiku. Provádí sanační a rekultivační práce, spravuje více než 6000 dílčích environmentálních zátěží na celém území ČR. Státní podnik zajišťuje svou činnost v regionech prostřednictvím 4 odštěpných závodů: Těžba a úprava uranu ve Stráži pod Ralskem (TÚU), GEAM v Dolní Rožínce, Správa uranových ložisek v Příbrami (SUL) a ODRA v Ostravě. DIAMO, s. p. celkem k 30. 11. 2016 zaměstnával 2 548 lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…