DPMB: Cestující si sami vyberou, kdo jim bude hlásit „Příští zastávku“

09.01.2015 20:46

Dopravní podnik města Brna hledá nový hlas do svých prostředků městské hromadné dopravy. Ve druhém kole, které odstartovalo 17. prosince, budou o budoucím vítězi rozhodovat samotní cestující. Hlasovat mohou na webu nebo facebooku DPMB až do konce ledna. Soutěž s názvem „Příští zastávka“ byla vypsána v polovině září loňského roku.

DPMB: Cestující si sami vyberou, kdo jim bude hlásit „Příští zastávku“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Otevírání dveří v tramvaji

„Inspirovali jsme se talentovými televizními soutěžemi. Podobným způsobem hledáme člověka, který bude v dalším období provázet naše zákazníky při jejich každodenním cestování. Dáme cestujícím možnost, aby o výherci sami rozhodli, protože hlas by měl být příjemný zejména jim,“ uvedl při spuštění soutěže generální ředitel DPMB Miloš Havránek.

Výběr nového hlasatele je tříkolový. Do prvního kola se mohl přihlásit do 31. října kdokoli. Do tohoto termínu přišly nabídky od 256 uchazečů, z nichž poté hodnoticí komise vybrala 25 semifinalistů. Jejich nahrávky byly zveřejněny na webu www.dpmb.cz a na Facebooku www.facebook.com/DopravniPodnikMestaBrna (nahrávky nebudou označeny jménem uchazeče, ale pouze čísly). Počet hlasů na Facebooku a webu se na konci hlasování sečte.

Fanoušci stránky svým hlasováním určí pět uchazečů, kteří postoupí do finálního kola. V něm pak konečného vítěze určí opět komise složená ze zástupců DPMB a společnosti KORDIS.

„Při posuzování nahrávek v prvním kole nás zaujal hlasový projev sedmileté holčičky Stelly, který bychom rádi využili pro speciální hlášení. Už teď ji mohli cestující ve vozech slyšet, nahrála pro nás vánoční vzkaz,“ vysvětlil Miloš Havránek.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…