DPP dnes otevřel nové Infocentrum na Hlavním nádraží v Praze

17.07.2017 13:49

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) dnes otevřel nové Infocentrum na Hlavním nádraží. Jde již o druhé Infocentrum na tomto významném dopravním uzlu a celkově o deváté provozované informačním středisko. DPP na svých pobočkách denně odbaví průměrně přes 4 000 klientů.

DPP dnes otevřel nové Infocentrum na Hlavním nádraží v Praze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Pobočka na Hlavním nádraží denně odbaví v průměru cca 1 300 zákazníků, což představuje 32 % z počtu klientů odbavených ve všech Infocentrech dohromady a je tak nejvytíženější. DPP předpokládá, že nové Infocentrum Hlavní nádraží 2 převezme část zátěže ze současné pobočky. Lze však také očekávat oslovení nových zákazníků, pro které byla stávající provozovna z cesty. Po otevření nové pobočky tak budou pokryty oba majoritní směry pohybu cestujících (severní směr k tramvajové zastávce a jižní směr k Václavskému náměstí).

„Hlavní nádraží představuje spolu s Letištěm Václava Havla dvě klíčové vstupní brány do Prahy. Chceme všem návštěvníkům poskytnout maximální komfort, aby po výstupu z vlaku či letadla rychle a jednoduše získali potřebné informace a mohli si zakoupit jízdenky na MHD,“ řekl Petr Dolínek, náměstek primátorky pro dopravu, sport a volný čas (ČSSD).

„Otevření dalšího informačního střediska vychází z vysokého zájmu našich klientů o služby, které nabízíme. Chceme lidem zajistit větší komfort odbavení a méně čekání. Infocentrum Hlavní nádraží jsme tak rozšířili o kiosek situovaný v jižní části haly. Odhadujeme, že obě Infocentra by mohla v ideálním stavu cílově obsluhovat cca 1 800 – 2 000 klientů denně,“ říká Miroslav Sedlmajer, vedoucí oddělení Střediska dopravních informací.

Nové Infocentrum Hlavní nádraží 2 bude fungovat ve stejné provozní době jako současná pobočka, tj. pondělí až pátek od 6.00 do 22.00 hodin, soboty, neděle a státní svátky od 7.00 do 21.00 hodin. Zákazníkům nabídne standardní portfolio služeb: informace o Pražské integrované dopravě, informační letáky o tarifu a změnách v dopravě, elektronické i papírové kupóny, jednotlivé jízdenky a doplňkový sortiment ve formě turistických map a drobných suvenýrů s tematikou městské hromadné dopravy. V rámci slavnostního otevření současně obdrží prvních 1000 nakupujících zákazníků nového Infocentra i drobný dárek.

Za rok využije služeb Infocenter DPP více než 1,5 mil. cestujících, přičemž 80 % z nich si zakoupí jízdní doklad. Podíl návštěvníků hovořících cizím jazykem se pohybuje kolem 35 %. V Infocentrech se ročně prodá více než 1,5 mil. kusů bločkových jízdenek, více než 600 tisíc časových jízdenek a téměř 15 tisíc kusů propagačních předmětů a doplňkového sortimentu (mapy, trička, publikace, Prague Card apod.).

V současné době je v provozu 9 poboček na významných přestupních uzlech v Praze: Můstek, Hlavní nádraží 1, Hlavní nádraží 2, Anděl, Hradčanská, Nádraží Veleslavín, Magistrát, Letiště Terminál 1 a Terminál 2. Přehled všech Infocenter je k nalezení zde: http://www.dpp.cz/prehled-infocenter/.

Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost

Dopravní podnik hl. m. Prahy, a.s. je největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu v České republice. Obsluhuje celkem 142 autobusových linek, dále 24 denních a 9 nočních tramvajových linek a 3 linky metra. K 1. 1. 2017 bylo ve vlastnictví společnosti 1 179 autobusů, 857 tramvajových vozů a 730 vozidel metra. Společnost ročně přepraví více než miliardu osob a ujede cca 175 mil. kilometrů. Podnik má k 1. 1. 2017 celkem 10 962 zaměstnanců, z toho 4 230 tvoří řidiči MHD. Jediným akcionářem Dopravního podniku je hlavní město Praha, množství dopravních spojů a zadání pro jízdní řády v Praze určuje společnost ROPID (Regionální organizátor Pražské integrované dopravy). Více informací o Dopravním podniku naleznete rovněž na http://www.dpp.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…