DPP je opět oficiálním dopravcem Pražské muzejní noci

10.06.2014 17:20

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) se stal partnerem a oficiálním dopravcem 11. ročníku Pražské muzejní noci, jež se letos uskuteční v noci ze soboty 14. na neděli 15. června. Při této příležitosti DPP vypraví 11 zvláštních autobusových linek, které budou v pravidelných intervalech zdarma přepravovat zájemce o akci mezi jednotlivými institucemi.

DPP je opět oficiálním dopravcem Pražské muzejní noci
Foto: Archiv
Popisek: Ilustrační foto

Letošního ročníku Pražské muzejní noci se zúčastní 39 muzeí, galerií a dalších kulturních institucí, které návštěvníkům zdarma nebo za symbolické vstupné zpřístupní 69 objektů. Z důvodu rekonstrukce nebude letos zpřístupněno Muzeum MHD v tramvajové vozovně v Praze-Střešovicích.

„Těší mě, že i letos se Dopravní podnik zapojí do tak jedinečné události, jakou je Pražská muzejní noc. Návštěvníci budou moci využít speciální bezplatné autobusové linky, posílené tramvajové linky nebo metro, které bude pro cestující otevřeno o hodinu déle. Jsme si vědomi, že se akce každoročně těší velké oblibě a speciální noční doprava může všem návštěvníkům usnadnit přesun mezi jednotlivými místy, která se rozhodnou navštívit,“ řekl Jaroslav Ďuriš, generální ředitel DPP.

Deset z 11 speciálních autobusových linek má centrální přestupní bod stejně jako v loňském roce na Náměstí Jana Palacha u stanice metra Staroměstská, linka č. 11 bude jezdit ze zastávky Smíchovské nádraží. Provoz autobusových linek od metra Staroměstská začíná v sobotu 14. června již v 18:30 a končí odjezdem posledního spoje ze stejného místa v neděli 15. června přibližně v 1:00. Ze stanice Smíchovské nádraží pojede první spoj v sobotu v 18:50 a poslední z téhož místa v neděli v 1:05.

Ze soboty na neděli bude také prodloužen provoz metra až do 1 hodiny ráno a provoz parkovišť P+R, ta se uzavřou v neděli ve 2 hodiny ráno. Cestování metrem a pravidelnými linkami povrchové dopravy bude i po dobu konání Pražské muzejní noci zpoplatněno dle běžných tarifů. Až do 1 hodiny po půlnoci bude cestujícím k dispozici telefonní informační linka DPP 296 19 18 17, kde si mohou ověřit veškeré informace související s hromadnou dopravou po Praze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…