Díky podpoře CzechTrade se veletrhu CONECO zúčastnil rekordní počet českých firem

11.04.2014 19:10

Možnosti vystavovat na letošním mezinárodním stavebním veletrhu CONECO, který proběhl ve dnech 26.–29. března v Bratislavě, využilo celkem 88 českých firem. Všechny tuzemské podniky, které se akce zúčastnily, získaly podporu v rámci projektu agentury CzechTrade „Společná účast na specializovaných výstavách a veletrzích v zahraničí 2013–2014“ (SVV), který je financován z programu Marketing (OPPI).

Díky podpoře CzechTrade se veletrhu CONECO zúčastnil rekordní počet českých firem
Foto: CzechTrade
Popisek: CzechTrade

„Díky podpoře z projektu SVV můžeme prostředky, které jsme ušetřili v rámci prezentace na CONECO, investovat do vývoje nových technologií, které povedou k vyšší efektivitě výrobního procesu,“ říká Pavla Slavíková z obchodního oddělení ze společnosti S.V.I.S. Trade.

Cílem projektu SVV 2013–2014 je poskytnout malým a středním podnikům zvýhodněné služby zaměřené na zvyšování konkurenceschopnosti výrobků a služeb na zahraničních trzích, a to prostřednictvím společné účasti na vybraných specializovaných veletrzích a výstavách v zahraničí.

„Zájem firem o společnou účast na zahraničních veletrzích je veliký a počet českých účastníků na veletrhu CONECO předčil naše očekávání. Ohlasy na společnou účast jsou veskrze pozitivní. Firmy ocenily pomoc s realizací expozice, a především nově získané obchodní kontakty,“ dodává Petr Kraselovský, ředitel odboru fondů EU a komerčních akcí CzechTrade.

Veletrh CONECO se zaměřuje zejména na stavební materiály, elektroinstalace, okna, dveře, bazény a vytápění, ale také na úspory energie a je největším veletrhem svého druhu na Slovensku. Letošní 35. ročník proběhl v termínu 26.–29. března a zúčastnilo se ho přes 475 vystavovatelů z 5 zemí, kteří obsadili všechny haly výstaviště Incheba Expo Bratislava. Akci navštívilo 92 754 návštěvníků z řad odborné i laické veřejnosti, včetně studentů několika středních i vysokých škol.

O CzechTrade

CzechTrade je agentura na podporu exportu, podřízená Ministerstvu průmyslu a obchodu České republiky. Funkcí agentury, která působí od roku 1997, je pomáhat českým firmám a podnikatelům proniknout na zahraniční trhy. Zájemci o spolupráci si mohou vybrat ze tří odstupňovaných balíčků služeb, zvolit konkrétní službu či se připojit k Exportnímu klubu. V současnosti agentura CzechTrade spolupracuje se zahraničními kancelářemi v 41 zemích.
www.czechtrade.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

13:04 KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

Za sedmnáct týdnů letošního roku zaznamenali jihočeští hygienici celkem 1 476 případů černého kašle …