Dražíčtí po zamknutí volebních místností šli pouštět draky

09.10.2016 18:48

Neobvykle živo bylo v sobotu 8. října odpoledne u budovy Obecního úřadu v Dražíči na Českobudějovicku. Jednak se blížil čas uzavření zdejší volební místnosti a současně začínala podzimní drakiáda, kterou zde s podporou Jaderné elektrárny Temelín Skupiny ČEZ uspořádaly pro děti z celého okolí místní dobrovolné hasičky.

Dražíčtí po zamknutí volebních místností šli pouštět draky
Foto: Archiv obce.
Popisek: Na děti čekaly různé disciplíny, jak sportovní, tak výtvarné.

Dospělým patřila volební místnost, dětem sousední sál oddělený jen dveřmi, hřiště a celá louka za hostincem. „Shoda termínu voleb a drakiády je opravdu čistě náhodná. Prostě to tak vyšlo. Navíc celá dnešní akce je určena nejen dětem, ale i dospělým,“ uvedla starostka Dražíče Alena Dědičová a poznamenal, že jde o jednu ze tří letošních aktivit obecních spolků v rámci projektu Oranžového roku v okolí temelínské elektrárny.

Oranžový rok podporuje sportovní, kulturní a společenské aktivity v třináctikilometrové zóně okolo elektrárny, Obec Dražíč ale leží až za její hranicí. „Kus našeho spádového území je ovšem součástí této zóny a tak jsme letos poprvé o příspěvek požádali. Byli jsme úspěšní a výsledkem je, že jsme s podporou tohoto projektu mohli uspořádat hasičskou soutěž, nyní drakádu a za čtrnáct dní ještě setkání seniorů,“ doplnila Dědičová s tím, že pro malou obec je finanční podpora tohoto druhu nesmírně důležitá.

O sobotní program se postaraly dražíčské dobrovolné hasičky. Děti čekaly různé disciplíny, jak sportovní, tak výtvarné, po jejichž splnění získaly stužky, kterými následně ozdobily své draky. „Soutěže jsme rozdělili do třech sekcí, na sportovní, vědomostní a zručnostní, přičemž do organizace jsme samozřejmě zapojili také muže. Ti jsou u lana, vzduchovek, občerstvení a podobně. Zvlášť o službu u očerstvení měli veliký zájem,“ konstatovala velitelka týmu dražíčských hasiček Stanislava Kalinová.

Zatímco volební komise ještě sčítala hlasy, dospělí i dětští návštěvníci akce se již nerušeni bavili a nad loukou za hostincem se začali objevovat první draci. Počasí organizátorům také přálo. Přestože měli v záloze mokrou variantu drakiády, nakonec ji využít nemuseli. Drtivou většinu úkolů tak děti plnily pěkně na čerstvém vzduchu. Hudba vyhrávala a všude byla cítit příjemná pohoda.

Práci Sboru dobrovolných hasičů Dražíč také starostka náležitě pochválila. „Dobrovolní hasiči jsou naprosto klíčovou složkou obce nejen v případech různých krizových situací, ale také při výchově mládeže a organizování podobných a akcí. Jsou skutečně tahouny veškerého sportovního, kulturního a společenského života obce. Prostě bez nich by se u nás řada událostí ani nekonala,“ zdůraznila starostka obce s 220 obyvateli, která v roce 2011 získala titul Vesnice roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…