Duben na Dřevařské burze ČMKB

10.05.2021 10:38

Na dřevařském trhu Českomoravské komoditní burzy Kladno bylo v dubnu zahájeno obchodování s dřívím nastojato a ve 43 aukcích už také dříví našlo nového majitele. Smlouvy byly uzavřeny na 35,8 tisíce kubických metrů převážně kalamitního dříví v hodnotě 35,4 milionu korun.

Duben na Dřevařské burze ČMKB
Foto: cmkbk.cz
Popisek: Českomoravská komoditní burza Kladno - logo

Na trhu Dřevařské burzy s hotovými sortimenty bylo v dubnu prodáno 2560 kubických metrů listnatého a jehličnatého dříví v hodnotě 4,2 milionu korun. Modřínová kulatina se obchodovala za průměrnou cenu 2430 CZK/m3, listnatá vláknina za průměrných 1085 CZK/m3 a ostatní listnaté dříví pro pilařské zpracování za 3655 CZK/m3.

Českomoravská komoditní burza Kladno vznikla v roce 1995 dle zákona č. 229/1992 Sb., o komoditních burzách a na základě státních povolení udělených Ministerstvem průmyslu a obchodu a Ministerstvem zemědělství. Obchodování s dřívím organizuje v samostatné sekci Dřevařská burza, kde bylo od roku 2005 uzavřeno přes 4 tisíce kontraktů na dodávku 2,8 milionu m3 dříví v hodnotě 4,9 miliardy korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Parní víkend v Lužné u Rakovníka nabídne přehlídku lokomotiv na točně, zvláštní vlaky i nový pivní speciál

22:03 České dráhy: Parní víkend v Lužné u Rakovníka nabídne přehlídku lokomotiv na točně, zvláštní vlaky i nový pivní speciál

V sobotu a neděli 11. a 12. května se mohou fanoušci železniční historie vypravit do železničního mu…