Elektrowin: V neděli do ZOO Ostrava za vysloužilý spotřebič

25.04.2014 12:48

V letošním roce se do kalendáře projektu „S vysloužilci do ZOO“ zapojí opět i Ostrava. V rámci oslav Dne Země připravila Zoologická zahrada Ostrava na neděli 27. dubna 2014 ve spolupráci s kolektivním systémem ELEKTROWIN akci pro malé i velké návštěvníky.

Elektrowin: V neděli do ZOO Ostrava za vysloužilý spotřebič
Foto: Elektrowin
Popisek: Logo společnosti Elektrowin

V zoo v severomoravské metropoli přinášejí návštěvníci již tradičně nepotřebných spotřebičů nejvíce. Například v roce 2012 jich bylo 1326, zatímco v Brně, které skončilo druhé, 611 kusů.

Ten, kdo tento den přinese do zoo vysloužilý elektrospotřebič, obdrží dětskou vstupenku v hodnotě 80 Kč zdarma, nebo slevu v této výši pro dospělého návštěvníka.

U stánku ELEKTROWINu se navíc děti i dospělí dozví, jak správně zacházet s vysloužilým elektrozařízením, aby neohrožovalo životní prostředí.
„Tato akce by měla jak malým, tak dospělým návštěvníkům připomenout, že vysloužilé elektrospotřebiče nepatří do směsného odpadu. A že je nutné tyto spotřebiče odevzdávat buď do sběrných dvorů, u prodejců elektra nebo na dalších dvanácti stech odběrných místech po celé České republice,“ říká ředitelka zákaznického oddělení společnosti ELEKTROWIN Táňa Pokorná.

„Akce se v zoo koná již několikátým rokem a u návštěvníků se těší stále větší oblibě. Jsem ráda, že letos se koná u příležitosti oslav Dne Země, protože odevzdáním starého elektrospotřebiče na správné místo mohou lidé jednoduše pomoci k ochraně nejen našeho okolí, ale v podstatě celé planety. Řada surovin pro výrobu elektrozařízení se těží na úkor přírodního prostředí a jeho obyvatel. Příkladem za všechny je centrální Afrika, kde mizí rozsáhlé lesní porosty v důsledku těžby coltanu, stříbra a dalších látek využívaných k výrobě součástek pro mobilní telefony, počítače a další elektronická zařízení. V těchto lokalitách žijí sloni pralesní, gorily a další vzácné druhy, jejichž existenci intenzivní těžba ohrožuje. Recyklací elektrospotřebičů lze snížit poptávku po další těžbě, jelikož řadu materiálu je možné znovu využít. Dejme tedy Zemi malý dárek…“ sděluje mluvčí ZOO Ostrava Šárka Kalousková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…