Empresa Media se ohrazuje

03.02.2015 16:30

Praha 3. února 2015 - Vydavatelství Empresa Media a redakce časopisu TÝDEN se ohrazují proti článku „Policejní akademie bouří: Sledují nás kvůli byznysu“, který vyšel v úterním vydání MF Dnes, konkrétně proti prohlášení rektora Policejní akademie ČR Josefa Salače, že ho zaměstnanci Empresa Media sledují v rámci politicko-byznysového boje. Rektor Policejní akademie Josef Salač je dlouhodobě v hledáčku investigativních novinářů z časopisu TÝDEN, a to kvůli podezřelým aktivitám, o nichž bude časopis informovat ve svém pondělním vydání

Empresa Media se ohrazuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Noviny, ilustrační foto

Redakce TÝDNE považuje za závažné, že deník MF Dnes, který vlastní ministr financí Andrej Babiš, dává bez kritického odstupu prostor rektorovi Josefu Salačovi, aby zpochybňoval běžné novinářské metody, jako je zjišťování informací s využitím zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, a běžná investigativní fotodokumentace.

Velmi znepokojivá je informace, že rektor Salač předal informace o zaměstnancích vydavatelství Empresa Media a novinářů TÝDNE Bezpečnostní informační službě a ÚOOZ. Redakce tuto skutečnost vnímá jako zásadní porušení principů novinářské svobody. Sledování žurnalistů za peníze daňových poplatníků považuje za neakceptovatelné.

Investigativní oddělení časopisu TÝDEN dlouhodobě rozkrývá kauzy o nekalých praktikách politiků a dalších veřejných činitelů. Skutečnost, že rektor Josef Salač chtěl tímto způsobem zneužít tajných služeb, je absolutně nepřípustná. Redakce časopisu TÝDEN proti takovému jednání ostře protestuje.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…