Evropská komise dnes odsouhlasila vstup společnosti Travel Service do Českých aerolinií

22.12.2014 8:50

Evropská komise podle očekávání vydala souhlasné stanovisko ke vstupu společnosti Travel Service, jakožto dalšího soukromého akcionáře, do Českých aerolinií.

Evropská komise dnes odsouhlasila vstup společnosti Travel Service do Českých aerolinií
Foto: ČSA
Popisek: ČSA

ČSA rozhodnutí Evropské komise vítají a jsou přesvědčeny, že tento krok přispěje ke stabilizaci společnosti a umožní to její další rozvoj. Vstupem společnosti Travel Service do Českých aerolinií se nemění jejich statut evropského dopravce. Vypořádání celé transakce lze očekávat v řádu několika následujících týdnů. Po její dokončení bude akcionářská struktura Českých aerolinií následující: Korean Air 44 %, Travel Service 34 %, Český aeroholding 19,74 % a Česká pojišťovna 2,26 %.

Společnost Český aeroholding, která v současné době vlastní 53,74% podíl v Českých aeroliniích, byla na konci roku 2013 informována společností Korean Air o požadavku uplatnit formou opce právo na nákup dalších 34 % akcií Českých aerolinií, což je v souladu s kupní smlouvou o prodeji 44 % akcií Českých aerolinií (podepsanou mezi Korean Air a Českým aeroholdingem v dubnu 2013). Korejský dopravce chce následně tyto akcie prodat společnosti Travel Service. Transakci musely nejprve schválit čtyři příslušné národní soutěžní úřady, a posléze také Evropská komise.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Den otevřených dveří v Poslanecké sněmovně

22:03 Den otevřených dveří v Poslanecké sněmovně

Ve středu 8. května se v Poslanecké sněmovně uskuteční tradiční Den otevřených dveří. U příležitosti…