FAEI: Přítomnost členů rodiny je u pacientů v Léčebných lázních Jáchymov důležitá

18.10.2017 11:50

Nejsme rehabilitační zařízení prvního kontaktu. Člověk, který přijíždí do našich lázní, by měl být alespoň částečně soběstačný, vysvětluje v rozhovoru pro portál Finančního a ekonomického institutu (FAEI.cz) primář jáchymovského léčebného domu Radium Palace MUDr. Jindřich Maršík.

FAEI: Přítomnost členů rodiny je u pacientů v Léčebných lázních Jáchymov důležitá
Foto: FAEI
Popisek: MUDr. Jindřich Maršík s pacientem

V Léčebných lázních Jáchymov tvoří poměrně velké procento pacientů po úrazech klienti z arabských zemí, často po autonehodách. „Jednoho člena rodiny přitom mnohdy doprovází několik příbuzných. Buď se o něj přímo starají, nebo prostřednictvím cestovní kanceláře najmou ošetřovatelskou službu a sami se rekreují,“ říká primář v rozhovoru a dodává, že tuzemský pacient po úrazu vyžadující doprovod není u nás v lázních dosud tak častým jevem.

Přítomnost dalšího člena rodiny je ale podle něj někdy opravdu žádoucí i kvůli tomu, že se s pacientem zúčastňuje cvičení, naučí se správné postupy a může mu pak pomáhat s terapií i v domácím prostředí. „Jsou cviky, které může dělat pacient sám, a jsou cviky, které musí dělat s asistencí. A je dobré, když to umí právě rodinný příslušník,“ vysvětluje doktor Maršík.

Primář také v rozhovoru vysvětlil, co je to a jak vzniká takzvaný whiplash syndrom a v čem jsou unikátní radonové koupele, které jsou jáchymovskou specialitou.

Celý rozhovor s primářem Jindřichem Maršíkem si můžete přečíst ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.