FNUSA: Úspěch mladého kardiologa na mezinárodním poli

18.07.2016 16:03

První místo a nejlepší hodnocení ve své sekci získal na 8. ročníku Mezinárodního studentského lékařského kongresu ve slovenských Košicích MUDr. Roland Oravský z I. interní kardioangiologické kliniky (I. IKAK) Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně.

FNUSA: Úspěch mladého kardiologa na mezinárodním poli
Foto: FNUSA
Popisek: FNUSA

V sekci PhD prací přednášel Oravský předběžné výsledky své doktorandské práce „Srovnání léčby akutního infarktu myokardu koronární angioplastikou s implantací koronárního stentu nebo dilatací pomocí lékového balonu“.

Druhé místo obsadil doktorand z oboru anesteziologie a intenzivní medicíny z Maďarska se svou prací týkající se včasného markeru sepse, LAR. Třetí místo putovalo do Bulharska za práci o vlivu polyfenolů na kognitivní funkce u potkanů.

Kongres se konal 22. až 24. června v prostorách Lékařské fakulty Univerzity P. J. Šafářika, jeho součástí bylo několik workshopů zaměřených na praktické zručnosti (USG, laparoskopické operace, kardiopulmonální resuscitace, gynekologický workshop a jiné). Přednášky byly rozděleny do čtyř panelů – Basic science, Clinical medicine, Public health a PhD research papers. Každý panel měl svou komisi ve složení přednostů a vědeckých pracovníků fakulty, kteří následovně hodnotili jednotlivé prezentace. Kongres byl organizován Spolkem mediků města Košice ve spolupráci s neziskovou organizací Edumed pod záštitou rektora Univerzity P. J. Šafárika v Košicích (ZDE).

„Příjemná přátelská atmosféra na kongresu a zajímavý sociální program lákají každoročně stále více zájemců z mnoha zemí. Jde o skvělou možnost prezentovat své vědecké výsledky zejména pro mladé lékaře,“ sdělila přednostka I. IKAK Lenka Špinarová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…