FNUSA: V současné době máme 35 nakažených zdravotníků

29.03.2021 15:16

Ve Fakultní nemocnici u sv. Anny v Brně je momentálně hospitalizováno celkem 87 pacientů s onemocněním COVID-19. Jedenáct pacientů je na anesteziologicko resuscitační klinice na umělé plicní ventilaci (tři také na přístroji ECMO). Jejich zdravotní stav je vážný.

FNUSA: V současné době máme 35 nakažených zdravotníků
Foto: FNUSA
Popisek: FNUSA

Aktuálně je 31 pacientů covid+ na jednotkách intenzivní péče na dalších klinikách (šest na umělé plicní ventilaci), stav 11 z nich je vážný. Zbylí pacienti jsou na lůžkách s HFNO (vysokoprůtoková nosní oxygenoterapie), kyslíkem a standardních lůžkách. Pro pacienty covid+ máme volných 35 lůžek, z toho šest JIP lůžek a dvě s umělou plicní ventilací. Pořád platí, že nám na lůžkách s umělou plicní ventilací, zůstávají pacienti po nemoci COVID-19, kteří již nejsou pozitivní, ale jejich zdravotní stav je stále velmi vážný. Pět takových pacientů je nyní na přístroji ECMO.

V současné době máme 35 nakažených zdravotníků, všichni jsou nelékaři.

V novém denním stacionáři pro ambulantní léčbu nemoci COVID-19 ve Fakultní nemocnici u sv. Anny v Brně lékaři přijali od minulého týdne osm indikovaných pacientů, kterým byl podán lék bamlanivimab, dvěma dalším byl podán při začínající hospitalizaci. Dvěma pacientům rovněž lékaři předepsali lék ivermectin. Při zmínkách o tomto stacionáři, prosím, zdůrazněte, že je nutné, aby se lidé po konzultaci s praktickým lékařem (ten posoudí, zda pacient splňuje kritéria pro takovou léčbu) předem telefonicky objednali.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…