Fenka Lency se stala součástí týmu ve FNUSA

07.12.2016 11:48

3 dny v týdnu se mohou pacienti Kliniky tělovýchovného lékařství a rehabilitace Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně (dále KTLR) setkávat při své rehabilitaci s fenkou německého ovčáka Lency Avax Hof.

Fenka Lency se stala součástí týmu ve FNUSA
Foto: FNUSA
Popisek: FNUSA

edna z pracovnic KTLR Olga Vallová je zapojena do projektu  výchovy štěněte, které by v budoucnu mělo být psem vodícím. U fenky Lency, narozené 2.6.2016, je v rámci její výchovy kladen velký důraz na socializaci v nemocničním prostředí, kde se běžně nevidomí pohybují, a které by v budoucnu měla doprovázet i do těchto zařízení.

„Lency bývá přítomna na naší ambulanci rehabilitace vždy 3 dny v týdnu. Ve dnech, kdy se zde nenachází je personál často pacienty dotazován na její nepřítomnost, neboť ji postrádá“ sdělila Petra Veselá, mluvčí nemocnice.

Olga Vallová je za psa plně zodpovědná, zajišťuje bezpečí  psa i přítomných pacientů, pes je vždy pod dozorem, při práci má „dečku“ vodícího psa.  Štěně je pacienty i zaměstnanci kliniky vnímáno velmi pozitivně, pacienti její přítomnost vítají, neboť přispívá k jejich psychické pohodě.  Lency se stala platným členem našeho týmu KTLR.

„Zapojení psa do léčebné péče a podílení se na jeho výcviku pro nevidomé považujeme za přispění naší nemocnice na zlepšení životního komfortu našich handicapovaných spoluobčanů,“ sdělila Petra Veselá, tisková mluvčí FNUSA.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…