Finanční správa: Upozornění pro poplatníky daně ohledně termínu pro podání přiznání

28.03.2021 18:48

Upozorňujeme poplatníky, že čtvrtek 1. dubna 2021 je posledním dnem pro podání daňového přiznání k dani silniční za rok 2020 bez pokuty.

Finanční správa: Upozornění pro poplatníky daně ohledně termínu pro podání přiznání
Foto: financnisprava.cz
Popisek: Finanční správa ČR - logo

Z důvodu dopadů pandemie viru SARS-CoV-2 (nemoc, karanténa) mohou daňové subjekty daně silniční podat daňové přiznání do 1. dubna 2021, aniž by jim vznikla pokuta za opožděné podání daňového přiznání.

 UVEDENÝ TERMÍN SE TÝKÁ VŠECH DAŇOVÝCH SUBJEKTŮ DANĚ SILNIČNÍ.

Na základě Rozhodnutí o prominutí příslušenství daně z důvodu mimořádné události zveřejněném ve Finanční zpravodaj č. 3/2021 se promíjí pokuta podle § 250 odst. 1 zákona č. 280/2009 Sb., daňový řád, ve znění pozdějších předpisů, za opožděné podání daňového přiznání k dani silniční za zdaňovací období roku 2020, za podmínky, že k podání dojde nejpozději do 1. 4. 2021.

Informace k placení daně

Všem daňovým subjektům daně silniční byl na základě rozhodnutí ministryně financí prominut úrok z prodlení za pozdní úhradu daně silniční za rok 2020, pokud bude daň uhrazena do 1. 4. 2021. (Finanční zpravodaj č. 3/2021)

Vybraným daňovým subjektům daně silniční byl na základě rozhodnutí ministryně financí prominut úrok z prodlení za pozdní úhradu daně silniční za rok 2020, pokud bude daň uhrazena dne 16. 8. 2021. Pro využití výhody prominutí úroku z prodlení eventuálně prominutí zálohy na daň silniční splatné k 15. 4. 2021 je nutné správci daně zaslat oznámení. (Finanční zpravodaj č. 38/2020)

Oznámení je k dispozici na webových stránkách Finanční správy https://ouc.financnisprava.cz/oznameni/form/danovySubjekt a lze jej podat mimo jiné také emailem. Vytištěné oznámení je potřeba podepsat, naskenovat a poslat na emailovou adresu příslušného územního pracoviště, kde je uložen daňový spis.

Doporučujeme ke komunikaci se správcem daně využívat dálkové formy komunikace (např. www.mojedane.cz, daňovou informační schránku+, datové schránky, e-mail).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…