Generali: Poslední klienti CK HELLAS – nejen Řecko se vrátí zpět do ČR dnes večer

18.08.2014 17:03

Z řecké Soluně se dnes letecky vrátí zpět do vlasti posledních 39 klientů cestovní kanceláře HELLAS – nejen Řecko, která minulý týden ve středu 13. srpna vyhlásila úpadek. Všech 121 turistů, jejichž návrat zajišťovala asistenční služba pojišťovny Generali, u které byla CK pojištěna, se do ČR vrátilo v původně plánovaných termínech.

Generali: Poslední klienti CK HELLAS – nejen Řecko se vrátí zpět do ČR dnes večer
Foto: Pojišťovna Generali
Popisek: Pojišťovna Generali

Pojišťovna Generali ve spolupráci s asistenční službou zajišťovala garance na ubytování do doby plánovaného odletu ve všech případech, které si to vyžadovaly. Jednalo se o většinu českých turistů, kteří vycestovali s CK HELLAS – nejen Řecko. Všech 121 českých turistů dokončilo dovolenou v hotelích, ve kterých byli ubytováni. „Pro všechny turisty zajistila naše asistenční služba transfery na letiště a podle typu zájezdu také letecké či autobusové spojení zpět do vlasti. Se zajištěním autobusu pomohla také sama majitelka cestovní kanceláře,“ doplňuje Jiří Cívka, tiskový mluvčí pojišťovny Generali.

CK HELLAS – nejen Řecko byla pojištěna na 3,9 milionu korun. Podle informací CK by měl být tento limit dostatečný k vypořádání všech oprávněných nároků jejích klientů. Kromě 121 českých turistů, jejichž návrat se postarala Generali, se úpadek dotkl dalších 250 klientů, kteří už na svou dovolenou s CK HELLAS – nejen Řecko bohužel neodjedou.

Poškození klienti této CK se mohou již nyní obracet na asistenční službu Europ Assistance. Podrobné pokyny naleznou na internetových stránkách www.generali.cz. „Klienti cestovní kanceláře HELLAS – nejen Řecko, kteří měli uzavřené individuální připojištění neuskutečnění zájezdu od Generali, mohou očekávat výplatu pojistného plnění do 14 dnů,“ dodal Jiří Cívka, tiskový mluvčí pojišťovny Generali. V opačném případě je z procesních důvodů lhůta až 6 měsíců.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…