Home Credit spouští Kup Najisto

17.08.2014 15:47

Do konce roku představí další inovace

Home Credit spouští Kup Najisto
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Zákazníci si díky ní mohou zboží vyzkoušet v pohodlí domova a zaplatit ho teprve pokud zjistí, že jim skutečně vyhovuje. Zcela nová metoda platby znamená pohodlnější a bezpečnější nakupování u e-shopů, které se orientují na komfort zákazníků. Home Credit tak představuje další inovaci v oblasti finančních produktů a nakupování.

Kup Najisto dává zákazníkům možnost vyzkoušet si zboží v klidu domova. „Zákazník si chce koupit například boty do terénu. Ale neví, zda mu bude sedět velikost 5, 5,5 nebo 6. Díky Kup Najisto si objedná všechny tři velikosti, v klidu si je vyzkouší a pak si nechá jen ty boty, které mu vyhovují, nebo třeba vrátí všechny. Při online nákupu nepoznáte, zda vám bude v ruce dobře sedět tenisová raketa. Takhle si jich objednáte třeba 8 a pak jednoduše vrátíte ty, které nevyhovovaly,“ vysvětluje výhody služby Martin Pejša ze společnosti Creative Dock, která společně s Home Creditem projekt přivedla k životu. Využití služby stojí při jednom „nákupu“ 39 Kč, bez ohledu na množství objednaného zboží.

Vyzkoušení zboží v pohodlí domova a odložená platba

Jak služba funguje v praxi? Zákazník zboží objedná a od jeho doručení má 14 dnů na to, aby se rozhodl, zda mu skutečně vyhovuje. Nic tedy neriskuje a nemůže se stát, že za věci předem zaplatí a obchodník už je nevezme zpět. „To bohužel u mnohých online prodejců bývá problém. V praxi je běžné, že se mnohé e-shopy snaží vrácení zboží co nejvíce znepříjemnit, třeba nutností použít originální obal a podobně. To ale u Kup Najisto nehrozí. Služba garantuje bezproblémové a pohodlné vrácení zboží, o které zákazník nakonec nestojí,“ vysvětluje Pejša. Podmínkou samozřejmě zůstává, že zboží sice může být vyzkoušené, ale ne aktivně používané či poškozené.

Službu Home Credit nabízí spolu se svými partnery. Mezi nimi je například Mironet, Patro, a Cloudsailor. S mnoha dalšími probíhají jednání, aby co nejvíce lidí mohlo využívat tuto bezpečnou formu nákupu. „V době, kdy se trh vyrovnává a většina e-shopů uvádí takřka stejné služby i ceny je to další způsob, jak se odlišit a nabídnout zákazníkovi něco navíc,“ myslí si ředitel společnosti Mironet Robert Novotný.

Společnost plánuje další inovace

Kup Najisto je jedním z projektů z inovačního inkubátoru, kterým se Home Credit staví do pozice českého lídra v inovacích v oblasti byznysu, finančních produktů i dalších služeb. „Reagujeme na vývoj trhu, který jasně říká, že je nutné nabízet zákazníkům nové a uživatelsky přívětivé služby, aby se klienti vraceli. Zároveň je potřeba neustále objevovat nové příležitosti k širšímu rozvíjení byznysu. Inkubátor je prostorem, kde si různé inovace zkoušíme a ověřujeme si jak jejich potenciál, tak fungování v praxi. Snažíme se nacházet nové cesty a stát se skutečným průkopníkem inovací v Česku,“ vysvětluje smysl existence inovačního centra generální ředitel Home Creditu David Bystrzycki. Do konce roku plánuje Home Credit představit dalších šest inovací z několika různých oblastí.

Inovační inkubátor Home Creditu

 

V inovačním inkubátoru společnost Home Credit generuje nové způsoby a služby jak ovlivňovat a reagovat na český trh a nabízet zákazníkům zcela nové možnosti. Inovace vyvíjí pro tři hlavní oblasti: finanční produkty (Click Credit, koncept odměn za dobré splácení), specializované části finančního byznysu (například problematika riskového scoringu) a nové oblasti podnikání (Kup Najisto). Na projektech spolupracuje Home Credit se společností Creative Dock.

 

Společnost Home Credit a.s., založená v roce 1997, je jedním z předních poskytovatelů spotřebitelského financování v České republice. Společnost nabízí širokou škálu úvěrových produktů: půjčky v místě prodeje, úvěry na automobily, hotovostní půjčky, kreditní karty a konsolidaci úvěrů. V roce 2013 společnost poskytla úvěry v celkové výši 8,8 miliardy Kč. Společnost Home Credit a.s. je členem skupiny Home Credit.

Další informace jsou k dispozici na www.homecredit.cz.

 

Home Credit B.V. (dále jen "HCBV") je jedním z předních poskytovatelů spotřebitelského financování ve střední a východní Evropě (CEE) a Společenství nezávislých států (SNS), se silným postavením v Asii. Společnost byla založena v roce 1997 a dceřiné společnosti HCBV působí v České republice, na Slovensku, Ruské federaci, Bělorusku, Kazachstánu, Číně, Indii, Indonésii a zakládá pobočku na Filipínách*. Hlavním předmětem podnikání HCBV je poskytování spotřebitelského financování a úvěrů koncovým zákazníkům (nákup zboží na splátky, hotovostní úvěry, revolvingové úvěry, kreditní karty a půjčky na auta). S rozšiřováním HCBV (respektive dceřiných společností) se přidávají produkty retailového bankovnictví, jako je správa vkladů a nabídka běžných účtů na trzích, kde je držitelem bankovní licence. Celkem 44.800 zaměstnanců dosud obsloužilo více než 35 milionů zákazníků prostřednictvím své rozsáhlé distribuční sítě zahrnující 125.006 prodejních míst, úvěrových kanceláří, poboček a zastoupení na poštách. Celková konsolidovaná aktiva HCBV dosáhla 10,5 miliard EUR k 30. červnu 2013. Akcionáři Home Credit BV jsou PPF Group NV s 86,6% podílem a EMMA OMEGA LTD, investiční holdingová společnost, vlastněná Jiřím Šmejcem, s 13,4% podílem.

Další informace jsou k dispozici na www.homecredit.net.

Skupina PPF (dále jen „PPF“) investuje do řady odvětví od bankovnictví a finančních služeb, přes pojišťovnictví, nemovitosti, oblast energetiky a těžbu nerostů, zemědělství, maloobchodu až po biotechnologie. Působnost PPF sahá ze střední a východní Evropy přes Rusko až do Asie. Skupina vlastní aktiva ve výši zhruba 22,1 miliardy EUR (k 30.6 2013).

Další informace jsou k dispozici na www.ppf.eu

*Home Credit B.V. rovněž uzavřela smlouvy s PPF Group N.V. týkající se budoucí akvizice 100% obchodního podílu v těchto společnostech: Home Credit Consumer Finance Co., Ltd. [Čína], CF Commercial Consulting (Beijing) Co. Ltd. [Čína] a PPF Vietnam Finance Company Limited [Vietnam]. Dokončení transakce je podmíněno získáním povolení regulačních orgánů od příslušných orgánů v Číně a ve Vietnamu. Proto tyto tři subjekty byly konsolidovány společností Home Credit B.V. k 31. březnu 2013

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…