Hynek Čermák opět exceluje v novém případu Harryho Holea! Audioknižní novinka PŘÍZRAK 21. října exkluzivně na Audiolibrix.com!

17.10.2014 0:00

Žhavá audioknižní novinka PŘÍZRAK (vyd. OneHotBook), která těsně následuje po vydání českého překladu devátého dílu Nesboho detektivní série, bude poprvé k dispozici ke stažení 21. 10. 2014 na portálu Audiolibrix (doporučená cena: 299 Kč). Pro členy Klubu Audiolibrix bude k dostání jen za 199 Kč. Posluchači, kteří se do předplatitelského klubu zaregistrují nově, budou navíc moci využít nabídky prvního stažení za pouhých 99 Kč!

Hynek Čermák opět exceluje  v novém případu Harryho Holea!   Audioknižní novinka PŘÍZRAK 21. října  exkluzivně na Audiolibrix.com!
Foto: archiv
Popisek: Audioknižní novinka Přízrak- Jo Nesbø

Pro nedočkavce budou na portálu Audiolibrix postupně zveřejněny první tři kapitoly audioknihy PŘÍZRAK po tři následující dny (17. - 19. 10.). V pátek v 10.00 hod. se objeví první kapitola, v sobotu ve stejnou dobu přibude druhá a v neděli dojde i na třetí kapitolu. Již dnes byl na stránkách Audiolibrix pro členy klubového předplatného zahájen předprodej, během něhož budou kupujícím do knihovničky přibývat i další kapitoly. V úterý 21. 10. už bude exkluzivně na stránkách Audiolibrixu ke stažení celá audiokniha:

https://www.audiolibrix.com/cs/Directory/Book/2162/Audiokniha-Prizrak-Jo-Nesbo

 

Jo Nesbø: PŘIZRAK

Harry Hole se po třech letech strávených v Hong Kongu vrací do Norska, aby se ujal téměř uzavřené vraždy mezi feťáky – údajným pachatelem má totiž být Oleg, potomek jeho femme fatale Ráchel, kterého měl rád jako vlastního syna. Případ je však složitější, než se na první pohled zdálo, a každý, kdo se v něm začne šťourat, přijde o život. Nejde jen o vyřizování účtů mezi závisláky, ale o korupční a drogovou kauzu sahající do nejvyšších pater společnosti. V zákulisí však tahá za nitky tajemný mafián nazývaný Dubajec, který se objevuje a mizí jako přízrak. Vyprávění se jako u předchozích „holeovek“ opět zhostil výtečný Hynek Čermák, ověnčený cenou Audiokniha roku 2013 coby Interpret roku.

Nesbø se svrchovanou obratností ždímá napětí jedinečnými a bolestnými zvraty.“ - Sunday Express

Přízrak pokračuje v Nesbøho nezadržitelném tempu.“ - The Independent

„Harry Hole je zpátky, Přízrak vás donutí číst až do rána“ - Oprah. Com

 

Jo Nesbø

(*29. března 1960)

Norský spisovatel a hudebník, původním vzděláním ekonom a finanční analytik, zpočátku pracoval jako makléř a novinář. ?V roce 1997 odstartoval jeho literární dráhu právě kriminální román Flaggermusmannen (Netopýr), první detektivka,

v níž vystupuje osobitý a nekonvenční kriminalista Harry Hole. Svému autorovi přinesla kniha okamžitě obrovský úspěch, Nesbø za ni obdržel Rivertonprisen, cenu udělovanou Klubem Riverton za nejlepší literární či dramatický počin s kriminální tematikou, a Glasnøkkelen (Skleněný klíč), skandinávskou cenu

za nejlepší kriminální román. V češtině zatím vyšly jeho knihy Nemesis (2011), Pentagram (2011), Lovci hlav (2011), Spasitel (2012), Sněhulák (2012), Netopýr (2008 a 2013), Švábi (2013), Levhart (2013), Červenka (2005 a 2014) a Přízrak (2014). Více na www.jonesbo.cz


Hynek Čermák

(* 14. února 1973)

Absolvoval herectví na pražské DAMU v roce 1995. Hrál v řadě českých divadel, mimo jiné v divadle J. K. Tyla v Plzni, Divadelním spolku Kašpar, CD 94, Divadle v Řeznické, Středočeském divadle Kladno, Národním divadle a také v Městských divadlech pražských, kde byl v angažmá celkem dvakrát, poprvé v devadesátých letech (v divadle Rokoko) a pak v letech 2006-2010; momentálně je členem souboru Dejvického divadla. Objevil se také v řadě televizních inscenací

či v seriálech jako Zdivočelá země, Nemocnice na kraji města po dvaceti letech, Četnické humoresky, Poslední sezona, Okresní přebor, Cirkus Bukowski, Až po uši i ve filmech …a hude hůř, Taková normální rodinka, Kajínek, Nevinnost, Muži v naději, Czech Made Man, Svatá čtveřice, Ve stínu, Něžné vlny,

Díra u Hanušovic a dalších. Pro nakladatelství OneHotBook zatím načetl audioknihy Národní třída (2013), Netopýr (2013), Červenka (2014) a Přízrak (2014).

Rozhovor s Hynkem Čermákem

Postava Harryho tentokrát vyšetřuje z osobních důvodů - obviněný z vraždy je potomek jeho bývalé přítelkyně, kterého měl rád jako vlastního syna. Jak vnímáte jeho vnitřní konflikt?

Při čtení mi samozřejmě neustále vyvstával v paměti můj jedenáctiletý syn a ta konfrontace je dost drastická. Když si člověk uvědomí, jaké všemožné nástrahy na toho kluka v budoucnu ještě čekají a kdoví co se může stát, nahání mu to strach a skoro i slzy do očí.

Velkou část událostí vypráví v Přízraku zavražděný narkoman. Jak jste pojal jeho části a čím jste se je snažil herecky oddělit od zbytku příběhu?

Říkal jsem si, že ten feťák, co umírá, má strašně moc věcí na srdci a strašně málo času. Než zemře, chce ještě odvyprávět svou verzi toho, co se stalo. Jeho projev jsem se tedy snažil výrazově oddělit tak, že má úplně jiné tempo než Harry Hole. Tím by se mělo zprostředkovat, že ta postava umírá právě teď – všechno, co v knize líčí na pěti stech stranách, by mu podle mě ve skutečnosti proběhlo hlavou ani ne za minutu, za dvě. A to jsem se snažil vyjádřit.

Načetl jste už třetí audioknihu s Harry Holem, jak jste se s ním "sžil"? Co vás na jeho postavě a jeho příbězích nejvíc baví?

Na Harrym mě nejvíc baví, že je naprosto nepředvídatelný. Nikdy předem nevím ani si nedokážu vyfabulovat, kam by se mohly ubírat jeho myšlenky nebo on sám. Harry Hole a potažmo Jo Nesbø mě zkrátka vždycky překvapí.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …