ICT Unie: Konkurenceschopnost ČR lze zvýšit rozvojem ICT a internetové ekonomiky

10.02.2014 20:40

Představitelé ICT průmyslu vyzvali premiéra a členy vlády, aby koaliční kabinet zařadil oblast informačních a komunikačních technologií (ICT) mezi své programové priority.

ICT Unie: Konkurenceschopnost ČR lze zvýšit rozvojem ICT a internetové ekonomiky
Foto: Archiv
Popisek: ict unie

K výzvě se připojily – v abecedním pořadí – Asociace.BIZ (Asociace dodavatelů internetových řešení), Asociace provozovatelů kabelových a telekomunikačních sítí, Asociace provozovatelů mobilních sítí, CACIO (Česká asociace manažerů informačních technologií), Česká asociace telekomunikací, Český svaz průmyslu ochrany osobních údajů, Hospodářská komora ČR, ICT UNIE, Platforma pro internetovou ekonomiku, Sdružení pro internetovou reklamu, Smíšený klub ICT odborníků z veřejné správy a komerčního sektoru a Svaz průmyslu a dopravy ČR.

Signatáři upozorňují na potřebu efektivního využití ICT ve veřejné správě a při podpoře internetové ekonomiky. Doporučení, která oborová sdružení zformulovala, se týkají dvou klíčových oblastí: za prvé elektronizace veřejné správy a využití ICT k efektivnějšímu řízení a hospodaření státu, za druhé pak posílení konkurenceschopnosti českého průmyslu a dalšího rozvoje internetové ekonomiky. Mezi konkrétními body, na něž by se nová vláda měla zaměřit, je uveden např. rozvoj eGovernmentu s maximální orientací na občany a firmy podle jejich skutečných potřeb, efektivita a standardizace při plánování a nasazení ICT systémů ve státní správě a samosprávě, příprava čerpání strukturálních fondů EU pro oblast ICT ve veřejné správě v programovém období 2014 až 2020 nebo rozvoj telekomunikační infrastruktury zajišťující vysokorychlostní internetové připojení srovnatelné s moderním světem.

Dokument vyzývá vládní kabinet, aby uvedená témata začlenil do připravovaného Programového prohlášení vlády. „Průmysl informačních a komunikačních technologií a internetové ekonomiky reprezentovaný svazy, spolky, sdruženími i akademickými institucemi je připraven aktivně a neprodleně spolupracovat s novou vládou při naplňování cílů této výzvy. Plně si uvědomujeme, že bez vzájemné spolupráce, podpory a respektu nemůže být dosaženo pozitivního výsledku,“ uvádí se ve výzvě.

Kompletní text výzvy najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…