Informace pro klienty WPB Capital, spořitelního družstva

14.04.2014 18:50

Dne 7. 4. 2014 spořitelní družstvo WPB Capital obdrželo Rozhodnutí České národní banky, které této finanční instituci odnímá povolení působit jako družstevní záložna. Spořitelní družstvo WPB Capital oznámilo, že v zákonné lhůtě podá proti Rozhodnutí České národní banky, které je dosud nepravomocné, rozklad k bankovní radě ČNB.

Informace pro klienty WPB Capital, spořitelního družstva
Foto: WPB Capital
Popisek: WPB Capital

Pojištění vkladů

Fond pojištění vkladů ujišťuje klienty, kteří mají ve spořitelním družstvu WPB Capital uloženy finanční prostředky na běžném účtu, spořicím účtu či termínovaném vkladu, že tyto prostředky jsou dle Zákona o bankách pojištěny do výše 100 000 EUR (respektive ekvivalentu v CZK na jednoho vkladatele). Klientské vklady jsou pojištěny do 100 procent jejich výše včetně úroků k rozhodnému dni (den kdy CNB doručí Fondu Oznámení o neschopnosti instituce dostát závazkům vůči oprávněným osobám). Klient tedy nenese žádnou spoluúčast. Pojištění vkladů se nevztahuje na členský poplatek (v případě WPB - Základní členský vklad ve výši 1 Kč).

Výplata vkladů

Výplata vkladů může být zahájena až v okamžiku, kdy Fond pojištění vkladů obdrží v souladu s ustanovením § 41d zákona č. 21/1992 Sb., o bankách, v platném znění, Oznámení ČNB o neschopnosti dané finanční instituce dostát závazkům vůči oprávněným osobám za zákonných a smluvních podmínek. Výplata je následně zahájena do 20 pracovních dnů od tohoto rozhodnutí. Fond pojištění vkladů v tomto okamžiku toto rozhodnutí neobdržel.

Prosíme všechny vkladatele, aby vyčkali na další vývoj situace a doporučujeme sledovat informace ve sdělovacích prostředcích a na níže uvedených internetových stránkách.

Internetové stránky ČNB (www.cnb.cz), WPB Capital (www.wpb.cz) a Fondu pojištění vkladů (www.fpv.cz).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…