Při kontrole dne 11. 9. zde inspekce zjistila zcela nevyhovující hygienické podmínky, zejména výskyt plísně na stropě, na stěnách, na radiátorech a v oblasti vzduchotechniky a digestoří.
Dále SZPI zjistila silný výskyt nečistot na bočních stěnách fritéz a v hůře přístupných místech provozu. Z uvedeného vyplývá, že provozovatel nezajistil adekvátní podmínky pro provoz potravinářského podniku dle příslušných právních požadavků a SZPI proto neprodleně zakázala užívání nevyhovujících úseků výroby, tj. smažírny, přípravny a prostoru s odstředivkou tuku.
Zákaz zůstane v platnosti až do odstranění zjištěných nedostatků provozovatelem, což SZPI prověří opakovanou kontrolou. S uvedenou společností inspekce zahájí správní řízení o uložení pokuty.
Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva