Inspekce uzavřela část výroby firmy Chips Praha

13.09.2014 19:15

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) uložila zákaz užívání prostor v části provozovny na výrobu chipsů společnosti Chips Praha s.r.o. na Sázavské ulici ve Stříbrné Skalici.

Inspekce uzavřela část výroby firmy Chips Praha
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ředitel Státní zemědělské a potravinářské inspekce Jakub Šebesta

Při kontrole dne 11. 9. zde inspekce zjistila zcela nevyhovující hygienické podmínky, zejména výskyt plísně na stropě, na stěnách, na radiátorech a v oblasti vzduchotechniky a digestoří.

Dále SZPI zjistila silný výskyt nečistot na bočních stěnách fritéz a v hůře přístupných místech provozu. Z uvedeného vyplývá, že provozovatel nezajistil adekvátní podmínky pro provoz potravinářského podniku dle příslušných právních požadavků a SZPI proto neprodleně zakázala užívání nevyhovujících úseků výroby, tj. smažírny, přípravny a prostoru s odstředivkou tuku.

Zákaz zůstane v platnosti až do odstranění zjištěných nedostatků provozovatelem, což SZPI prověří opakovanou kontrolou. S uvedenou společností inspekce zahájí správní řízení o uložení pokuty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

10:17 Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

Český statistický úřad zveřejnil seznam kandidátů pro volby do Evropského parlamentu. Volby se na úz…