Kam o víkendu? Vinařští JOHANN W je ideální volbou!

16.10.2015 15:15

Déšť, oblačnost, zima, tma, všudypřítomná mlha. Tak vypadá začátek českého podzimu. Rozhodně by to však neměl být důvod, proč sedět doma. Vždyť právě začíná sezona vína! Udělejte si výlet a vyrazte do Třebívlic na Litoměřicku, kde bylo v září obnoveno proslulé vinařství, které dnes nese název JOHANN W. Prožijte nezapomenutelný víkend, ochutnejte víno, které se pilo naposledy před 100 lety, a poznejte tajemný příběh o lásce, který se za ním skrývá.

Kam o víkendu? Vinařští JOHANN W je ideální volbou!
Foto: Vinařští JOHANN W .
Popisek: Vinařští JOHANN W.

Návštěvníci se mohou těšit na exkurzi po moderním areálu vinařství, díky níž se seznámí s celým výrobním procesem a samozřejmě ochutnají i třebívlické víno, které navazuje na dlouholetou místní tradici. Vinařství navíc nově otevřelo na víkendy restauraci, která nabízí místní speciality a je postavena na čerstvých potravinách od místních farmářů. Užijte si parádní gastronomický zážitek a ochutnejte tradiční severočeské recepty!

Vinařství je o víkendech otevřeno od 10:00 do 22:00, přičemž prohlídky začínají od 11:00, 13:00, 15:00 a 17:00. Pro větší skupiny lze uspořádat exkurzi i mimo tento harmonogram. Prohlídky vinařství jsou koncipovány jako Cesty vína. Každý z návštěvníků se tak stane na chvíli vinařem, a to v nejmodernějším vinařství ČR. Kromě toho pozná i tajemství příběhu o poslední lásce Johanna Wolfganga Goetheho, jíž bylo vinařství zasvěceno.

Historické trati u Třebívlic, které leží necelou hodinu cesty z Prahy, opět ožily díky citlivé práci zkušených vinařů pod vedením sklepmistra Martina Nesvadby. Odrůdy byly vybrané po konzultacích s dnes již zesnulým nestorem českého vinařství profesorem Vilémem Krausem. První vinobraní výhradně z vlastních hroznů proběhlo v Třebívlicích v roce 2012.

Vinařství a jeho okolí letos učarovalo tvůrcům televizního seriálu Vinaři, kteří se rozhodli natočit druhou sérii právě tady. Štáb televize Prima vyměnil Pálavu a Mikulov za hrad Hazmburk a děj umístil přímo do oblasti Třebívlic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…