Komunikační vagon na lince metra A zpestří cestování novou kampaní „Seznamte se s“

15.01.2015 15:37

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) připravil pro cestující v komunikačním vagonu, jehož filozofií je zpestření „rutinní“ cesty metrem, novou kampaň s názvem „Seznamte se s“. DPP rovněž dává prostor neziskovým organizacím a iniciativám, které mohou přijít se svými nápady na oživení cestování tímto speciálním vagonem.

Komunikační vagon na lince metra A zpestří cestování novou kampaní „Seznamte se s“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo DP

Novinkou komunikačního vagonu bude pro nejbližší období kampaň s podtitulem „Seznamte se s.“ Každý měsíc přinese jedno téma, o kterém se cestující dozvědí několik zajímavostí z informačních rámečků umístěných uvnitř vagonu. Celkem 8 různých vizuálů v českém a anglickém jazyce bude rozmístěno v rámečcích o velikosti 49x49 cm uvnitř komunikačního vagonu. Tématem pro měsíc leden je Česká republika a cílem je především připomenout cestujícím vznik samostatného českého státu. Během tohoto měsíce se lidé například dozvědí více o pojmech Čechy a Česko, o prezidentovi republiky, vládě a parlamentu, ale také o vstupu země do NATO a Evropské unie. Po přečtení výkladu potom na cestující čeká doplňující otázka. Správnou odpověď na ni naleznou prostřednictvím QR kódu, umístěného na spodním okraji rámečku.

„Cestujícím chceme jízdu v metru co nejvíce zpříjemnit. Spojení zábavných a poučných prvků považujeme za vhodnou kombinaci. Sdělení umístěná v komunikačním vagonu tak přibližujeme co nejblíže k cestujícím a dáváme jim tak možnost přečíst  cestou i jiná, nekomerční sdělení,“ uvedla Jana Šmejcká, vedoucí odboru Marketing a komunikace.

DPP plánuje vzdělávací témata v rámci kampaně „Seznamte se s“ každý měsíc obměňovat. Pro rok 2015 tak dále chystá materiály například o české historii i dějinách DPP, který letos oslaví 90 let od zahájení pravidelného provozu autobusů a 140 let od vzniku pražské MHD.

Komunikační vagon naleznou cestující každý den uprostřed vlakové soupravy na trase metra A. Je určený každému, kdo si chce cestu v metru zkrátit konverzací se spolucestujícími, nebo například navázat nové kontakty. Záměrem je, aby komunikační vagon fungoval jako zpestření běžného cestování v pražské MHD, a to i ve spolupráci s neziskovými a zájmovými organizacemi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…