Konference Hospodářské komory ČR „25 let svobodného podnikání“

12.11.2014 15:30

Již zítra se v pražském Obecním domě uskuteční ekonomická konference „25 let svobodného podnikání“ za přítomnosti prezidenta České republiky Miloše Zemana, bývalého prezidenta ČR Václava Klause a prezidenta Hospodářské komory České republiky (HK ČR) Vladimíra Dlouhého.

Konference Hospodářské komory ČR „25 let svobodného podnikání“
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

Konferencí při příležitosti 25. výročí sametové revoluce, která odstartovala rozvoj soukromého podnikání v Československu a pozdější České republice, chce HK ČR připomenout změny, které na počátku 90. let zahájily proces transformace ze státem řízené ekonomiky na klasické tržní hospodářství.

„Čtvrtstoletí je dostatečně dlouhé období na to, abychom se poprvé od listopadové revoluce pokusili pohlédnout na politickou a ekonomickou transformaci po roce 1989 objektivně,“ říká prezident HK ČR Vladimír Dlouhý. „Realistické a objektivní srovnání totiž ukazuje, jak velký pokrok jsme za uplynulých 25 let učinili. Přeji si, aby zítřejší konference přispěla k hledání pravdivého pohledu na naší nedávnou minulost, a to především proto, abychom získali mnohem větší sebevědomí do budoucnosti, které budeme potřebovat,“ pokračuje Dlouhý.

Online přenos konference HK ČR můžete sledovat zítra v 9:30 hod. na adrese: http://www.komora.cz/pro-podnikani/ekonomicka-konference/on-line-prenos/on-line-prenos.aspx.

Hospodářská komora České republiky zastupuje podnikatelskou veřejnost na základě zákona č. 301/1992 Sb. o Hospodářské komoře ČR a Agrární komoře ČR. Hlavním posláním Hospodářské komory ČR je vytvářet příležitosti pro podnikání, prosazovat a podporovat opatření, která přispívají k rozvoji podnikání v ČR a tím i k celkové ekonomické stabilitě státu. Hospodářská komora České republiky je povinným připomínkovým místem podnikatelské legislativy a chrání zájmy svých členů sdružujících se prostřednictvím sítě regionálních komor a začleněných živnostenských společenstev.  HK ČR sdružuje téměř 14 000 členů (fyzických i právnických osob podnikajících v ČR) organizovaných v 61 regionálních komorách a 86 oborových asociacích HK ČR. Více na www.komora.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komora.cz

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zdravotnictví: Pojišťovny nemají možnost samy určovat, v jaké výši přípravek uhradí

19:15 Ministerstvo zdravotnictví: Pojišťovny nemají možnost samy určovat, v jaké výši přípravek uhradí

Ministerstvo zdravotnictví se důrazně ohrazuje proti fakticky chybnému článku Veroniky Rodriguez na …