Konferenci o e-tržbách a veletrh pokladních řešení navštívilo dvanáct set podnikatelů

26.10.2016 7:30

Konferenci Evidence tržeb v praxi a doprovodný veletrh pokladních zařízení, která se uskutečnila v úterý 25. října v pražském kongresovém centru, navštívilo rekordních 1200 podnikatelů a živnostníků.

Konferenci o e-tržbách a veletrh pokladních řešení navštívilo dvanáct set podnikatelů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo financí

V rámci veletrhu si prohlédli nabídku pokladních řešení od celkem 27 vystavovatelů. V průběhu odborného bloku ministr financí Andrej Babiš, náměstkyně pro daně a cla Alena Schillerová, generální ředitel Finanční správy Martin Janeček a metodici rezortu specializovaní na evidenci tržeb detailně představili harmonogram evidence a také kroky, jak se do systému přihlásit. Po celou dobu také zodpovídali veškeré dotazy přítomných. Dosud nejvýznamnější akci elektronické evidenci tržeb uspořádalo Ministerstvo financí společně s Asociací  malých a středních podniků a živnostníků ČR.

„Věřím, že každý z přítomných si tady najde řešení odpovídající nejen jeho představám, ale i jeho kapse. Protože elektronická evidence nikoho nezruinuje a nechápu informace, že se budou zavírat horské boudy a horské chaty, protože nezaplatí náklady na EET. To je nesmysl. Proto jsme nechtěli zavádět drahé registrační pokladny, abychom podnikatelům nabídli řešení za minimum nákladů. Těší mě, že firmy projevily firmy o účast na tomto veletrhu tak velký zájem, čímž nám potvrdily, že naše rozhodnutí ponechat otevřený trh bylo správné,“ uvedl na konferenci ministr financí Andrej Babiš a připomněl, že podobná akce se uskuteční 4. listopadu v Ostravě.

Více informací o dalších chystaných přednáškách ale také o novinkách v oblasti evidence tržeb naleznete na webových stránkách www.etrzby.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

11:54 ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

Energetici v Dukovanech dosáhli plánovaného zvýšení elektrického výkonu 3. výrobního bloku – špičkov…