Kostel svaté Rodiny v areálu ÚZSVM v Havlíčkově Brodě slouží také kulturnímu životu města i kraje

10.08.2018 22:30

Havlíčkobrodské pracoviště Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových umožnilo v prostorách klášterního kostela svaté Rodiny, který je součástí sídla ÚZSVM v Havlíčkově Brodě, uspořádání kulturní akce – 17. ročníku hudebního festivalu Stamicovy slavnosti.

Kostel svaté Rodiny v areálu ÚZSVM v Havlíčkově Brodě slouží také kulturnímu životu města i kraje
Foto: ÚZSVM
Popisek: Llášterní kostel svaté Rodiny v Havlíčkově Brodě

Samotný kostel, který byl vystavěn spolu s přilehlým klášterem německým řádem augustiniánů v letech 1679 až 1705, byl odsvěcen a v současnosti už neslouží církevním obřadům. Pro kvalitní akustiku je však interiér vyhledávaným objektem řady kulturních akcí, pořádaných zejména Muzeum Vysočiny. Vrcholem jarní části kulturní sezóny byly právě festival Stamicovy slavnosti. Tradiční festival není koncipován jen jako připomínka osobnosti a díla skladatele a místního rodáka J. V. Stamice, významné osobností evropské hudby raného klasicismu, ale i jako přehlídka dalších uměleckých aktivit v podobě výstav, besed a podobně.

Krátce po Stamicových slavnostech umožnil ÚZSVM v kostele svaté Rodiny uspořádání další kulturní akce – benefičního koncertu místního smíšeného pěveckého sboru Jasoň a jeho hostů. Tentokrát však v kostele nezněla klasická hudba, ale netradiční úpravy countryových evergreenů předních interpretů tohoto žánru. I kvůli netradičnímu programu byl o koncert velký zájem. Podstatné však je, že výtěžek z koncertu putuje charitativní účely ve prospěch onkologického oddělení Nemocnice Havlíčkův Brod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…