Krajská rada se zabývala i zdravotnickými službami v regionu Znojemska

24.03.2016 10:40

Rada Jihomoravského kraje řešila v úterý 22. března 2016 na svém výjezdním zasedání ve Znojmě také téma zdravotnictví a především znojemské nemocnice.

Krajská rada se zabývala i zdravotnickými službami v regionu Znojemska
Foto: Michal Hašek
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek

 Vedení kraje považuje znojemskou nemocnici za vlajkovou loď jihomoravského zdravotnictví – jak uvedl po jednání se znojemským starostou Vlastimilem Gabrhelem hejtman Michal Hašek, samozřejmě platí, že Jihomoravský kraj dokončí generel rozvoje znojemské nemocnice. Ve věci prodeje areálu takzvané staré nemocnice, vypíše kraj další nabídkové kolo. „Musím zopakovat závazek kraje, který stále platí, že výtěžek z prodeje tohoto areálu bude celý směřovat do rozvoje Nemocnice Znojmo,“ sdělil hejtman a jak dodal, neznamená to v této chvíli žádný výpadek ve financování nemocnice.

„My průběžně financujeme jednotlivé investiční záměry ve znojemské nemocnici. Když se podaří areál staré nemocnice prodat, bude se jednat o další mimořádné příjmy pro rozvoj znojemské nemocnice,“ řekl hejtman Michal Hašek. Starosta Znojma Vlastimil Gabrhel ocenil, že ve vztahu k záměru prodeje takzvané staré nemocnice je postoj kraje konstantní – tedy platí záměr prodeje areálu jako celku.

Ve vztahu k Nemocnici Znojmo starosta uvedl, že snaha kraje v rámci přeshraniční spolupráce vede k dalšímu zatraktivnění služeb v tomto zdravotnickém zařízení. „Myslím si, že tyto služby zde v současnosti dosahují vysoké kvality, možná i vyšší než služby některých fakultních nemocnic. Chtěl bych za to hejtmanovi a vedení kraje poděkovat,“ uvedl starosta Gabrhel, který zmínil také další společný záměr kraje a města, který povede k dalším zlepšování služeb ve znojemské nemocnici, a to vybudování nových parkovacích míst pro klienty, zaměstnance a návštěvníky nemocnice. Pozemky, na kterých by mělo parkoviště stát, jsou v současnosti v majetku města a jedná se o jejich bezúplatném převodu do vlastnictví kraje.

Ve vztahu k tématu zvyšování úrovně zdravotnictví a souvisejících služeb v regionu Znojemska a blízkém okolí zmínil starosta Gabrhel také nedávno zahájenou výstavbu nové výjezdní stanice Zdravotnické záchranné služby JMK ve Znojmě. „Jsem velmi rád, že se zde podaří realizovat integrovaný model, kdy na jednom místě bude působit Policie České republiky, Hasičský záchranný sbor a Zdravotnická záchranná služba,“ vyzdvihl uvedený projekt hejtman Michal Hašek. Tento fakt ocenil také starosta města Vlastimil Gabrhel, který konstatoval, že ve Znojmě se bude jednat o druhé takové zařízení v celém Jihomoravském kraji. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: E-mobilita na vzestupu, výhodnější tarify přispěly k růstu registrovaných řidičů na 27 tisíc

14:54 ČEZ: E-mobilita na vzestupu, výhodnější tarify přispěly k růstu registrovaných řidičů na 27 tisíc

V 1. čtvrtletí řidiči odebrali v síti ČEZ přes1,8 mil. kWh zelené elektřiny. To je o 65 % více, než …